Algemeen

Heb jij er al van gehoord?

 

Het is algemeen bekend dat Nederlanders erg van sporten houden. We gaan massaal voetballen, zwemmen, wielrennen of tennissen. Zodra er een wat nieuwere sport wordt ontdekt hebben we daar ook veel interesse in! Zo is de sport Padel steeds meer in trek bij het sportieve volk.

 

Maar wat is dat nu precies?

Padel is een combinatie sport waar tennis en squash samenkomen. In Nederland is het nog vrij nieuw maar in Mexico en Spanje is het al razend populair. Je speelt het lekker in de buitenlucht op speciale padelbanen. Doordat het een combi sport is, heb je hier ook andere rackets en ballen voor nodig dan bij tennis of squash.

 

Te vergelijken met tennis

Zoals gezegd is het een combi, maar het heeft net iets meer weg van het tennissen. Veel tennissers stappen dan ook wel eens over op deze sport. Je hoeft voor Padel namelijk minder techniek te hebben, al zijn er wel gevorderde Padel spelers die gemakkelijk van een tennisser winnen!

 

Waar speel je Padel?

Padel speel je dus buiten, meestal 2 tegen 2, wat het leukste is. Je doet dit op een baan van 10 x 20 meter. Verder ziet de Padel baan eruit als een gewone tennisbaan alleen heeft deze baan rondom wanden. Aan de zijkant en achterkant zijn deze van “glas” en deze mag je ook gebruiken om de bal tegenaan te slaan.

 

Spel regels

Doordat de sport veel op tennis lijkt, is de punten telling ook hetzelfde. Meestal speelt men om de 2 gewonnen sets. Het opslaan of serveren begint met een onderhandse slag. De eerste opslag vindt aan de rechterkant van de padelbaan plaats. Het is de bedoeling dat de bal diagonaal in het servicevak wordt geslagen. De bal moet eerst een keer stuiteren en pas dan mag de tegenstander terugslaan. De bal moet dus altijd eerst in het veld van de tegenstander stuiteren, hierna mag je pas de wanden gaan gebruiken.

 

Lijkt het jou nou ook leuk om een keer te paddelen? Kijk eens of er bij jou in de buurt een baan is en ga lekker een keertje spelen!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!