Algemeen

Oude plekjes: De Grote Beek

De Grote Beek, als je in de buurt van Eindhoven woont heb je de naam wellicht al een keer horen vallen. Degenen die er bekend mee zijn, zullen vast op de hoogte zijn van het feit dat het een instelling is voor mensen met psychische problemen. Als iemand bij GGzE (Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven) ingeschreven staat, is landgoed de Grote Beek een plek waar ze vaak te vinden zullen zijn. Maar niet alleen de GGzE zit op het landgoed.

In 1918 is de Grote Beek door de overheid opgericht onder de naam "Rijkskrankzinnigengesticht”. Dit is zo gebleven tot 1948 waar het werd omgedoopt tot de Grote Beek. Sindsdien heeft het landgoed zich ook opener opgesteld en is nu toegankelijk voor iedereen!

Het is zoals op de plattegrond te zien een flink landgoed waar je een heerlijk dagje uit van kan maken. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om eindeloos te wandelen in de tuin van het landgoed. Ook kan je de tijd passeren door naar de bijenstallen te gaan waar geregeld demonstraties en uitleg wordt gegeven over het houden van bijen (en je kan proeven van de honing!). Niet van de bijen maar wel van de beestjes? Breng een bezoekje aan de kinderboerderij op het terrein. Hier hebben ze lama’s, hangbuikzwijntjes en nog veel meer!

Als je liever in een cafeetje geniet van koffie en een lekker stukje gebak kan je ook naar het Ketelhuis, gelegen op de rand van het Landgoed. Hier kan je overigens ook erg lekker lunchen. Leuk om te weten; het restaurantje is gebouwd in het oude ketelhuis van het Landgoed waar vroeger 3 grote ketels zorgden voor warm water en verwarming.

Heb je nog niet genoeg van het landgoed na er een dagje gespendeerd te hebben? Dan kan je overnachten in de B&B, waar mensen de kans krijgen om door middel van klusjes te doen rond de B&B, zoals schoonmaken, gasten inchecken of de tuin bijhouden, kunnen re-integreren in de arbeidsmarkt. Je geniet dus niet alleen van een dagje weg zijn maar helpt hierbij óók mensen om terug te komen in de samenleving. Je kan dus met een goed gevoel naar bed gaan.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht