Algemeen

Oude gebouw HEMA wordt gesloopt en maakt plaats voor een nieuw gebouw

 

Misschien heb je het al gehoord maar vanaf volgende week begint de sloop van het oude HEMA gebouw op de Rechtestraat. Het oude gebouw maakt plaats voor een nieuw modern gebouw. Bij een nieuw gebouw kan een nieuwe naam natuurlijk niet ontbreken, het nieuwe gebouw gaat ‘’het warenhuis’’ heten. De voorkant van het gebouw wordt volledig gebouwd van glas. 

Het wordt natuurlijk een groot gebouw dus is er ook meer plek voor andere winkels of eventuele horecazaken. Er wordt nu al flink overlegt met winkels en horecazaken die plaats zouden kunnen nemen op de begane grond of op de eerste verdieping. 

Ook bij het nieuwe gebouw van de HEMA blijft het mogelijk om door de winkel te lopen vanaf de Rechtestraat naar de Jan van Lieshoutstraat. Aan het einde van het gebouw is er ruimte voor grote treden waar mensen op kunnen zitten. Een andere reden voor de treden is dat de Jan van Lieshoutstraat wat lager ligt dan de Rechtestraat.

Het meeste werk wordt gedaan vanaf de Jan van Lieshoutstraat deze wordt dan ook deels afgezet, vanaf de Rechterstraat zul je niet veel merken van de sloop van het gebouw. Wanneer de verbouwing klaar is, is nog niet bekend. 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!