Algemeen

Op steeds meer plekken sporten in de openbare ruimte

In Eindhoven kun je op steeds meer locaties sporten in de openbare ruimte. Activiteiten als hardlopen, skaten, fietsen en freerunnen, kon je natuurlijk al door de hele stad. Maar er is meer! Op negen locaties zijn namelijk nieuwe beweegplekken gecreëerd met beweegbanken of zelfs een heel beweegpark. En dan hebben de SportContrainer nog niet eens meegerekend. Een sportpop-up die door de stad reist en momenteel te vinden is in de wijk Vredeoord. Vergeet ook de KWIEK beweegroutes niet. Lekker bewegen tijdens een wandeling in de wijk. Het mooie van al deze initiatieven is: ze zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Zet het in je agenda: van mei tot en met augustus kun je op alle locaties deelnemen aan gratis beweeglessen van Eindhoven Sport. Op eindhovensport.nl/openbare-ruimte vind je het programma.


Beweegbanken door de hele de stad

Eindhoven heeft op acht verschillende locaties in de stad IPitup beweegbanken geplaatst. Niet alleen om op te zitten. Vooral om in beweging te komen. Je kunt wel 200 fitnessoefeningen op en rondom de banken doen. Download de IPitup app en laat je inspireren. Kies je voor laagdrempelig of ga je voor een uitdagende workout?

Beweegpark Doornakkers in Tongelre

Bij de Poeijerstraat in Tongelre vind je Beweegpark Doornakkers. Met de verschillende fitnessapparaten, kun je buiten een complete workout doen. Geschikt voor jong en oud. Ook hier kun je inspiratie opdoen via een app: de KOMPAN Outdoor Fitness App. Op 17 juni is de officiële opening, maar je kunt er nu al gebruik van maken.


SportContrainer in Woensel-Zuid

Sinds kort staat in de wijk Vredeoord (Boschdijk 525) de SportContrainer. Een mobiele sportvoorziening die door de stad reist. Je kunt er veel verschillende oefeningen doen. Uitleg krijg je door de QR-code ter plekke te scannen. Je kunt van de SportContrainer gebruikmaken met een beweeggroepje, maar ook alleen of met een sportmaatje. Op 8 mei is er een openingsactiviteit.


KWIEK Beweegroutes in Woensel-Noord en Woensel-Zuid

Eindhoven heeft twee KWIEK beweegroutes: in Mensfort en in Woenselse Heide. Deze routes nodigen uit om (samen) buiten te bewegen, tijdens een wandeling in de wijk. Onderweg staan op de stoeptegels verschillende oefeningen. Zo kun je balans, kracht en uithoudingsvermogen trainen en maak je sportief gebruik van het straatmeubilair. 

Meer informatie over alle initiatieven, de locaties en het programma voor de gratis beweeglessen vind je op: eindhovensport.nl/openbare-ruimte.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!