Algemeen

Ook voor sport kom je naar de bieb

Yoga op het Lichtplein, een lezing over voeding en het urban event ‘Embrace Freedom’ met spoken word-optredens en open workshops freerunnen en freestyle voetbal. In het kader van de Nationale Sportweek heeft de Bibliotheek Eindhoven in samenwerking met Eindhoven Sport en Dynamo een aantal interessante activiteiten gepland.

Nationale Sportweek
Ieder jaar vindt in september de Nationale Sportweek plaats. Dit jaar is Eindhoven host city. Een week die in het teken staat van zo veel mogelijk mensen inspireren om te gaan en blijven sporten en bewegen. Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar dan ook: ‘Sport doet iets met je’. Het maakt je fitter, geeft je meer zelfvertrouwen en energie.

Op verschillende plekken in Eindhoven staan levensgrote foto's van Eindhovense sporters, plekken waar je sport niet per se verwacht. Juist om mensen die nog niet sporten te stimuleren hiermee aan de slag te gaan, zodat ze zelf ontdekken hoe goed sporten voor je kan zijn, mentaal en fysiek.

Activiteiten
Yoga op ’t Lichtplein, 19 september, 14.00-15.30 uur
Cora Verkuilen, eigenaar en oprichter van de Eindhovense yogastudio Yogatrainer, laat jou proeven van meerdere stijlen Yoga, je leert een zonnegroet & ademtechnieken. Op het Lichtplein, dus 1,5 meter gegarandeerd.

Lezing ‘Minder suiker, minder klachten, 23 september, 10.30-12.00 uur

In de lezing ‘Minder suiker, minder klachten’ wordt besproken waarom we de afgelopen decennia steeds meer gezondheidsklachten hebben gekregen, je krijgt inzicht in de werking van onze spijsvertering en in de rol van suiker daarbij.

Urban event: Embrace Freedom, 26 september, 12.00-13.15 uur
Embrace Freedom gaat over jongeren-sport-straatcultuur en betreft een samenspel tussen diverse urban activiteiten en het kunstproject Dutch Youth Street Culture 2020 (DYSC2020) van fotograaf Erik van Cuyk. Met het project willen de initiatiefnemers een ander licht laten schijnen op jongeren. In het bijzonder diegenen die veel op straat te vinden zijn: urban sporters. Centraal staat de wijze waarop zij de publieke ruimte innemen. Een ruimte gevormd door de maatschappij. Functioneel en met bouwwerken als symbolen van onze economie. Een haast machinaal systeem, waarin jongeren hun weg moeten zien te vinden.

Tijdens het event worden diverse urban sport workshops gegeven, zoals freerunnen en freestyle voetbal, en vindt er een artist talk/podiumgesprek plaats rondom de vragen: Hoe zie je je toekomst en waarom doe je wat je je doet? Het vindt grotendeels buiten plaats, voor De Witte Dame.

Praktische informatie
Alles vindt plaats in of rondom de Bibliotheek, De Witte Dame, Emmasingel 22, Eindhoven.
Aanmelden via www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!