Algemeen

Ontdek wat er te doen is in Eindhoven en omgeving!

Natuurlijk is Eindhoven een geweldige, veelzijdige stad om je dagenlang te kunnen vermaken. Mocht je al wat langer in Eindhoven zijn of wonen, is het ook leuk om wat uitstapjes te maken vanuit deze Brabantse stad naar bijvoorbeeld Den Bosch. Hier verschillende tips voor een dagje uit in Eindhoven en in de buurt!

Ontdek het bourgondische Den Bosch

Voor de fans van de bruisende studentenstad Eindhoven, gelegen in Brabant, is er nog een leuke buurstad om te ontdekken. Zo is ook Den Bosch een echt gezellige stad met vele Brabantse invloeden om van te genieten. Pak bijvoorbeeld voor een goede prijs een Taxi Den Bosch om gemakkelijk tussen de steden te worden overgebracht. Het is maar een half uurtje rijden dus erg goed te doen. In Den Bosch zijn er eindeloos veel terrasjes en leuke cafés om gezellig in te borrelen. Na een paar glaasjes is het uiteraard verstandig om te kiezen voor een taxi naar huis toe, om zo weer veilig in Eindhoven aan te komen. Een dagje Den Bosch is dus super makkelijk en leuk om te doen tijdens het wonen of verblijven in de stad Eindhoven.

Wees een fijnproever in een knusse brouwerij

Een andere leuke activiteit vanuit de stad Eindhoven is om naar een brouwerij te gaan. Op een regenachtige herfstdag, of juist hartje zomer; het is altijd lekker om een biertje of alcoholische versnapering te proeven. Ga bijvoorbeeld naar de Bottle Distillery in Eindhoven, gelegen in het centrum. De distilleerderij is te vinden in de oude Schellensfabriek. Hier kan niet alleen genoten worden van een biertje, maar ook van gin, wodka en andere likeuren. Er kan van alles worden geproefd op verschillende manieren. Zo kun je de dranken puur proeven of in een lekkere mix die de eigenaren hebben bedacht. Het is ook nog eens mogelijk om een workshop te doen om zelf een alcoholische drank te maken.

Beleef Eindhovens rijke natuur omgeving

Een leuke manier om Eindhoven en haar rijke omgeving een keer goed te ontdekken is door er zelf op uit te gaan. Het is natuurlijk heerlijk om de natuur in te gaan om de omgeving van Eindhoven wat beter te leren kennen. Een idee hiervoor is om fietsen te huren of eventueel E-Choppers. Dit zijn een soort elektrische scooters waar je zelf dus niks voor hoeft te doen. Het zit heel comfortabel door het brede zadel en ze gaan ongeveer vijfentwintig kilometer per uur. Op deze manier is het leuk en makkelijk om de omgeving van Eindhoven te ontdekken en beter te leren kennen. Er is namelijk enorm veel te zien, van meertjes tot bossen. Er zijn meerdere bedrijven die fietsen of E-choppers verhuren en deze bieden dan ook een leuke route aan om te doen. Wat ga jij doen in Eindhoven en omgeving?

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!