Algemeen

Ontdek 3 nieuwe tentoonstellingen | opening 30 augustus

Op zondag 30 augustus 2020 om 15.00 uur starten we het nieuwe seizoen met twee exposities en een presentatie op de Talent Wall. Kunsthistoricus Anneke van Wolfswinkel zal rond 15.30 uur de kunstenaars interviewen. De opening wordt opgeluisterd door wereldmuziek van Running Blood, een initiatief van Expat Center South. 

Martin & Inge Riebeek - All the World is a Stage                    30.08.2020 – 10.10.2020 

 

Beeldend kunstenaars Martin en Inge Riebeek staan dit jaar volop in de belangstelling omdat ze al 10 jaar werken aan hun project The Essential. Aan mensen overal ter wereld vragen ze: Wat is voor jou de essentie van het leven? Ruim 500 intrigerende videoportretten maakten zij. Afgelopen zomer hadden zij een expositie in Stedelijk Museum Breda en recent gaven zij het boek The Essential uit. Bij Pennings Foundation komt het accent te liggen op performers. De videoportretten worden in installaties getoond. 

 

J&B - Eindhoven - Work in Progress                                      30.08.2020 – 10.10.2020 

 

Het kunstenaarsduo J&B onderzoekt op ludieke wijze de invloed van technologie en automatisering op onze arbeidsmarkt en maatschappij. Het project is speciaal voor technologiestad Eindhoven ontwikkeld. Uitgangspunt voor de video-installatie vormt een werk van Gilbert & George, ´Are you angry or are you boring’, dat zich in de collectie van het Van Abbemuseum bevindt. 

 

Talent Wall #4: Mirte van Duppen                                             30.08.2020 – 10.10.2020 

 

‘AGRIVALLEY, Nederland als de Silicon Valley van de landbouw’ 
Mirte van Duppen onderzoekt als kunstenaar de mogelijkheden van automatisering van de landbouw in Nederland. Veranderingen roepen ook ethische vragen op. In haar video-installatie gebruikt Van Duppen de werkelijkheid (wat we zien) en fictieve elementen (wat we ons voorstellen) als tools voor analyse en compositie. 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!