Algemeen

“Ondersteun het onderzoek naar kanker en vertel het verder!”

[fusion_builder_container background_color="" background_image="" background_parallax="none" enable_mobile="no" parallax_speed="0.3" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" video_url="" video_aspect_ratio="16:9" video_webm="" video_mp4="" video_ogv="" video_preview_image="" overlay_color="" overlay_opacity="0.5" video_mute="yes" video_loop="yes" fade="no" border_size="0px" border_color="" border_style="solid" padding_top="-100px" padding_bottom="20" padding_left="0" padding_right="0" hundred_percent="no" equal_height_columns="no" hide_on_mobile="no" menu_anchor="" class="" id=""][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" hover_type="none" link="" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="solid" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" animation_offset="" class="" id=""][fusion_imageframe lightbox="no" gallery_id="" lightbox_image="" style_type="none" hover_type="none" bordercolor="" bordersize="0px" borderradius="0" stylecolor="" align="none" link="" linktarget="_self" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" animation_offset="" hide_on_mobile="no" class="" id=""] [/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color="" background_image="" background_parallax="none" enable_mobile="no" parallax_speed="0.3" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" video_url="" video_aspect_ratio="16:9" video_webm="" video_mp4="" video_ogv="" video_preview_image="" overlay_color="" overlay_opacity="0.5" video_mute="yes" video_loop="yes" fade="no" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding_top="20" padding_bottom="20" padding_left="0" padding_right="0" hundred_percent="no" equal_height_columns="no" hide_on_mobile="no" menu_anchor="" class="" id=""][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" hover_type="none" link="" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" animation_offset="" class="" id=""][fusion_text]Ruud Drayer (48) , manager van VICT Informatici, een ontwikkelaar van internetapplicaties, neemt op 2 juni 2016 voor de tweede maal deel aan Alpe d’HuZes. Niet als wielrenner, maar als hardloper. Op deze manier wil hij een bijdrage leveren voor meer onderzoek naar kanker. “Zeker in deze tijd laat ik mensen met deze vreselijke ziekte niet in de steek.”

Ruud Drayer (48) , manager van VICT Informatici, een ontwikkelaar van internetapplicaties, neemt op 2 juni 2016 voor de tweede maal deel aan Alpe d’HuZes. Niet als wielrenner, maar als hardloper. Op deze manier wil hij een bijdrage leveren voor meer onderzoek naar kanker. “Zeker in deze tijd laat ik mensen met deze vreselijke ziekte niet in de steek.”

Twee maanden geleden verloor Drayer zijn vader aan kanker. In de ziekteperiode van zijn vader vernam hij dat tegenwoordig 1 op de 3 mensen kanker krijgt. “Dit zijn onvoorstelbare aantallen, ik wist niet dat het percentage zó hoog ligt! Dat zou betekenen dat alleen al in Nederland 5 ½ miljoen mensen de ziekte krijgen. Daarom doe ik mee aan Alpe d’HuZes: om deze vreselijke ziekte meer onder de aandacht te brengen en meer onderzoek naar kanker mogelijk te maken.”

In 2015 nam Drayer voor de eerste maal deel aan Alpe d’HuZes. Voorafgaand aan het evenement had hij veel getraind. Elke dag liep hij 10 tot 15 kilometer hard en dat bouwde hij uit naar 21 kilometer. Deze laatste afstand liep hij echter niet elke dag, om zijn lichaam de kans te geven te herstellen. Om het bergop lopen zoveel mogelijk te simuleren, zette hij op de sportschool de loopband zo schuin mogelijk, maar eenmaal aangekomen aan de voet van de Alpe d’HuZes bleek deze toch echt veel steiler te zijn dan de hoogste stand van de loopband. “Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. Tot dan toe had ik alleen maar een berg af geskied, maar was ik nog nooit naar een bergtop gelopen!” In alle vroegte begon Drayer aan de klim die hij, zonder ook maar één keer te stoppen, in 1 uur en 42 minuten aflegde. Meteen erna daalde hij de berg af om de opkomende hitte voor te zijn en voor de tweede keer aan de klim te beginnen, die hij ditmaal voltooide in 1 uur en 58 minuten. “Bij de eerste klim was ik alleen maar bezig met rekenen, mijn snelheid en mijn hartslag. Daardoor vergat ik te eten, met een hongerklop als gevolg. Maar toen ik voor de tweede keer omhoog liep, kon ik pas echt genieten van de entourage en de mensen langs de kant die mij aanmoedigden en mijn naam riepen. Twee kilometer onder de top ging mijn lichaam echt protesteren, maar omdat opgeven geen optie is voor mij heb ik doorgezet, hoewel ik na afloop naast een EHBO-tent wel een tijd heb moeten bijkomen.”

Bij de voorbereiding voor dit jaar heeft Drayer een flinke tegenslag moeten verwerken. Hij is thuis van de trap gevallen en heeft daarbij een rib gebroken en er één gekneusd. Voorlopig kan hij niet trainen, maar de verwachting is dat zijn lichaam snel zal herstellen en dat hij de trainingen weer kan hervatten. “Ik ben wel een beetje terneergeslagen door mijn val van de trap. Mijn doel was om mijn tijd van vorig jaar te verbeteren, maar ik weet niet of dat er nu nog in zit. Maar eigenlijk maakt me dat ook niet veel uit. Zowel mijn doel als missie is dat de ziekte kanker voor een breed publiek meer zichtbaar wordt. Kanker vind ik ook een eng woord, je associeert het toch met de dood. Ik pleit er dan ook voor dat kanker op scholen al aan de jongste jeugd onder de aandacht gebracht wordt. In de hoop dat kinderen zich bewust worden van de oorzaken en risico’s en daardoor minder snel zullen gaan roken of ongezond gaan eten. Ik vind ook dat er voor onderzoek naar ziektes die veel minder vaak voorkomen relatief meer geld wordt uitgegeven dan aan de ziekte die doodsoorzaak nummer één is. Hier zou een betere verdeling in moeten plaatsvinden. Mijn boodschap is daarom: ondersteun het wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Hierdoor neemt de kennis over kanker steeds meer toe en wordt steeds duidelijker hoe kanker ontstaat. De behandelingen worden effectiever en de kwaliteit van leven voor(ex)patiënten is gaandeweg verbeterd. Op deze manier zullen op den duur meer mensen overleven.”

Zijn sponsors haalt Ruud Drayer veelal uit zijn eigen netwerk. “Maar al het geld is welkom en in tegenstelling tot vorig jaar heb ik de drempel om kankeronderzoek te steunen verlaagd door de informatieverstrekking slimmer op te zetten. Er is nu een directe link naar de juiste pagina om dit belangrijke project te steunen. Laat, net als ik, mensen die aan deze vreselijke ziekte lijden niet in de steek en steun het kankeronderzoek. Opgeven is geen optie!”

Je kunt de missie van Ruud Drayer steunen op zijn website: https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/ruuddrayer


Uw reactie




AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!