Algemeen

Nog plaats voor ondernemers bij Broodfondsen in Eindhoven

In Eindhoven is bij Broodfondsen nog plaats voor ondernemers. Daarom organiseren ze een bijeenkomst op dinsdag 14 mei a.s. voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. 

 

Vertrouwd principe

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

 

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 662 Broodfondsen opgericht door 30.850 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken zij een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

 

Nieuwsgierig?

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wil je meer weten over het Broodfonds? Stel je vraag op de informatieavond.

 

BROODFONDS INFORMATIEAVOND EINDHOVEN

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Je krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl 

 

tijdstip: dinsdag 14 mei a.s. (19.00 uur inloop) start 19.30 uur

locatie: Seats2Meet Eindhoven Strijp-S, Torenallee 24 (Apparatenfabriek), 5617 BD Eindhoven

entree:  aanmelden vooraf via de website.

 

Het laatste #broodfonds nieuws staat opwww.broodfonds.nl,twitter.com/broodfonds enwww.facebook.com/broodfonds.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!