Uitgaan

Vandaag om 9.30 uur start de verkoop van een nieuwe reeks voorstellingen in Parktheater Eindhoven.

Nieuwe reeks theatervoorstellingen bij Parktheater Eindhoven in de verkoop

De maand september is gevuld met een volwaardig en aantrekkelijk programma. Zo is op 3 en 4 september Afslag Eindhoven te zien met Van hemelhoog juichend tot ten dode bedroefd, met teksten van Dimitri Verhulst, Dylan Thomas, David Grossman en Maarten van Roozendaal. Net als Stallerhof vorige zomer is deze voorstelling op de Genneperhoeve te zien. De nieuwe productie is een corona-vriendelijk alternatief in de open lucht voor de geannuleerde voorstelling Stallerhof, met acteurs van Stallerhof.

Op 30 september en 1 oktober is de voorstelling Momento Mori van Nineties Producties te zien. De voorstelling is een online-ritueel, waarin bezoekers worden meegenomen naar het hiernamaals en terug. Momento Mori betekent 'gedenk te sterven' en staat voor de tijd waarin we nu leven, een tijd van loslaten en afscheid nemen. De voorstelling is te zien via Zoom en wordt tevens live in het Parktheater gespeeld in een green screen studio. Een klein aantal bezoekers kan de voorstelling ook live bijwonen.

Van 25 tot 27 september danst Nederlands Dans Theater 1 Endlessly Free, een triple bill met werken van choreografen Medhi Walerski en Crystal Pite. Walerski maakt een nieuw werk met twee dansers. Naast deze wereldpremière brengt NDT 1 zijn SOON (2017) op het toneel. Crystal Pite’s The Other You (2010) is een duet dat zij voor haar gezelschap Kidd Pivot creëerde. Het stuk geeft een beeld van een man die in dialoog is met zijn ‘andere ik’. 

Verder staan voorstellingen op het programma van onder anderen Martijn Koning, Veldhuis & Kemper, Sven Ratzke, Tigre Blanco en de familievoorstelling De Efteling-musical: Jokie en Jet, reizen is een feestje!  

De Parade gaat door in het Parktheater
Van 4 tot en met 6 september start De Parade gaat door: een aangepaste vorm van theaterfestival De Parade, dat oorspronkelijk eind mei zou plaatsvinden. 

Kaarten voor de nieuwe reeks voorstellingen gaan vrijdag 24 juli vanaf 9.30 uur in de verkoop. Kaarten voor de Parade zijn vanaf woensdag 29 juli vanaf 9.30 uur verkrijgbaar. Kaarten kunnen  online besteld worden via de website van Parktheater Eindhoven.
De voorstellingen worden in aangepaste vorm gespeeld voor een kleiner publiek. Soms worden de voorstellingen meerdere keren achter elkaar gespeeld.

Op woensdag 26 augustus gaat een nieuwe, langere reeks voorstellingen t/m half december in de verkoop.
Vanaf zaterdag 22 augustus zijn deze najaarsvoorstellingen op de website al te bekijken via de website, en verschijnt een programmakrant.

Veilig theaterbezoek
Het Parktheater zorgt ervoor dat een bezoek aan het theater veilig verloopt, zodat iedereen met een gerust hart het theater kan bezoeken. Zo zijn de maatregelen van RIVM, de Rijksoverheid en de Veiligheidsregio toegepast en wordt het protocol van de VSCD (brancheorganisatie van theaters) gehanteerd. Kaarten kunnen online, via de website, worden gekocht. Gasten krijgen voorafgaand aan de voorstelling extra informatie toegestuurd over de maatregelen.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!