Uitgaan

Nieuw Pianoconcert van Ludovico Einaudi gespeeld door Iris Hond

Pianiste Iris Hond en Strijkorkest Kamerata Zuid bundelen opnieuw hun krachten voor een avondvullend programma in Nederlandse concertzalen, met als hoogtepunt het nieuwe pianoconcert 'Domino' van Ludovico Einaudi. Het belooft een unieke ervaring te worden voor het publiek.

Iris Hond staat bekend om haar interpretatie van de muziek van Ludovico Einaudi en heeft in 2021 maar liefst tien keer opgetreden in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam met zijn muziek, een unicum. Einaudi zelf was onder de indruk van haar spel en zei: "One of the most beautiful performances of my music". Het is dus ook niet gek dat hij specifiek Iris heeft gevraagd zijn enige Pianoconcert voor het eerst ten gehore te brengen. Iris Hond: "Toen Einaudi mij de muziek van het stuk stuurde, was ik meteen verliefd. Vooral het tweede deel is hartverscheurend mooi. Ik voel me zeer vereerd dat hij mij hiervoor heeft gevraagd.”

Muziekgebouw Eindhoven
Op donderdag 28 september zijn Iris Hond en Kamerata Zuid in Muziekgebouw Eindhoven te gast. Op het programma staan ook bekende en nieuwe composities van Iris, in de bewerking voor piano en orkest van componist Xavier van der Poll. Daarnaast zal Kamerata-Zuid enkele grote klassieke werken spelen, waaronder stukken van Chopin en Rachmaninoff.

Voor meer info & tickets ga je naar: muziekgebouweindhoven.nl/irishond


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!