Algemeen

Nationale dag van de pindakaas

Veel van ons houden wel van een lekkere laag pindakaas op ons brood. En andere willen het niet eens ruiken. Hoe dan ook vandaag op 24 Januari is het de nationale dag van de pindakaas. 

 

pindakaas werd in 1884 ontwikkelt in Canada door Marcellus Edson, hij bedacht pindakaas toen er een overschot was aan pinda’s. 

 

Wel is er een vraag die toch veel besproken wordt, waren noemen we het pindakaas, terwijl er helemaal geen kaas in zit? Dat komt omdat de naam “boter” een beschermde naam was en  alleen gebruikt mocht worden voor echte roomboter. Dit was om verwarring met margarine te voorkomen. het smeersel mocht dus geen pindaboter heetten. Uiteindelijk kwamen de makers van pindakaas bij het product leverkaas, in deze worst zit tenslotte ook geen kaas en kan ook smeerbaar zijn. Vanaf nu heette het smeersel pindakaas! 

 

Pindakaas is niet alleen lekker om te eten maar het is ook nog eens handig! Zo kan je met pindakaas ook kauwgom uit je haar krijgen! Het klinkt natuurlijk een beetje gek maar het werkt echt. Het enige wat je moet doen is de pindakaas  in je haar te smeren met een tandenborstel. Op deze manier laat de kauwgom vanzelf los! 

 

Het maken van pindakaas is erg makkelijk, het enige wat je nodig hebt zijn natuurlijk pinda’s Arachideolie en zout. Doe de pinda’s het zout en de arachideolie in een keukenmachine mix dit tot een glad geheel en voila je eigen pindakaas is af! 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!