Algemeen

Met zelfvertrouwen zaken online regelen

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van de bibliotheek geeft hulp aan iedereen die iets wil regelen via de computer en daar wel wat hulp bij kan gebruiken. Het IDO zit op vaste momenten op meerdere locaties in de stad. Daarnaast komt er binnenkort de Mobiele IDO Service, die bij je langs komt. Hiervoor worden nog vrijwilligers gezocht.

 

Ik kan het nu zelf!

We moeten steeds meer dingen met de overheid zelf online regelen. Bij­ het Informatiepunt Digitale Overheid helpen ze je graag op weg. Kom bij­voorbeeld langs met vragen over het

aanvragen van een DigiD, vragen over belastingen en toeslagen of over AOW en het aanvragen van het pensioen. Bij­ het Informatiepunt Digitale Overheid luisteren ze naar je vraag en denken met je mee. Je krij­gt direct informatie waarmee je verder kunt. Het resultaat: nu kan je het zelf!

 

Wat doen de medewerkers van het Informatiepunt Digitale Overheid?

De medewerkers helpen je om zelf online de formulieren in te vullen. Heb je een eigen laptop of tablet? Neem deze dan mee. Heb je een vraag over de inhoud? Bijvoorbeeld of je recht hebt op een toeslag? Of over wat je moet invullen bij de belastingaangifte? Dan maken de medewerkers een afspraak voor je met de organisatie die je daar mee kan helpen.

 

Kom gratis langs

Je hoeft niet vooraf een afspraak te maken. Het Informatiepunt Digitale Overheid is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Het Informatiepunt Digitale Overheid zit in de bibliotheek in De Witte Dame, bij Ontmoet & Groetpleyn Gestel (Gagelboschplein), Ontmoet & Groet Gestel (Jongemastate), bij Ontmoetingscentrum Dommelbeemd BIEB (Tarwelaan). Kijk voor de tijden op bibliotheekeindhoven.nl of bel met 040 260 4 260.

 

Help jij andere graag met het regelen van online zaken?

Per direct zoekt de bibliotheek vrijwilligers voor de Mobiele IDO Service in de stad. Op korte termijn lanceren ze deze nieuwe service die naar de mensen toegaat die vragen hebben over het regelen van online zaken. Heb jij verstand van computers en internet? Vind je het leuk om mensen te informeren, zodat zij er zelf verder mee kunnen? Neem dan contact op met Els of Ester via vrijwilligers@bibliotheekeindhoven.nl. Ben je benieuwd of de Mobiele IDO Service iets voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan naar IDO@bibliotheekeindhoven.nl.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!