Algemeen

Met deze tips voel je je zo veilig mogelijk in huis

Voel je je niet altijd even veilig in je eigen huis? Of wil je gewoon dat je woning zo goed mogelijk beveiligd is tegen inbrekers? Met deze vier praktische tips, waaronder een slim alarmsysteem plaatsen, maak je je huis een stuk veiliger.

Spoor zwakke plekken op in huis

Is er al eerder een inbraak bij je thuis geweest? Dan is de kans dat de inbrekers terugkomen groot. Sterker nog, volgens verzekeraars worden 80% van de mensen bij wie is ingebroken binnen korte tijd weer slachtoffer van een inbraak. Inbrekers die eerder langs zijn geweest kennen namelijk de zwakke plekken van je woning en kunnen dan makkelijk opnieuw toeslaan. Ook weten ze dat je de gestolen kostbaarheden ondertussen waarschijnlijk al hebt vervangen en dus liggen er weer nieuwe kansen voor de inbrekers. Kortom: tijd om de zwakke plekken op te sporen.

Plaats een inbraakalarm

Door je huis elektronisch te beveiligen verklein je de kans op inbraak. Kies het liefst voor een slim alarmsysteem in huis. Hier heb je namelijk nauwelijks omkijken naar. Het systeem schakelt zich vanzelf in en uit en waakt dag en nacht over je woning. Bovendien kun je via je smartphone makkelijk in de gaten houden wat er in en om je huis gebeurt. Heb je al een inbraakalarm? Maak dit dan vooral duidelijk met een sticker op je deur of raam. Dit schrikt inbrekers vaak al meteen af.

Berg bezittingen altijd op

Laptops, sieraden, foto-apparatuur, contant geld. Laat waardevolle bezittingen en belangrijke documenten niet rondslingeren in huis, maar berg ze na gebruik direct op. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een brandwerende vloerkluis. Met veel kostbaarheden in huis is de kans op een inbraak groter. Zorg daarom dat je je bezittingen laat registreren. Worden deze eigendommen tóch gestolen en weer gevonden, dan kan de politie deze aan je teruggeven.

Vervang het hang- en sluitwerk

Neem stevige maatregelen door al het hang- en sluitwerk te vervangen met sloten die een SKG-keurmerk hebben. Vergeet ook erkers, lichtkoepels, garagedeuren en wc-ramen niet. Dit zijn vaak namelijk de favorieten van inbrekers. Werp daarna een blik op je buitenverlichting. Zorg dat zowel alle buitendeuren als je tuin goed verlicht zijn zodra het begint te schemeren. Kies eventueel voor buitenverlichting met een bewegingssensor. Dit maakt je huis extra onaantrekkelijk voor dieven, aangezien ze meestal ongestoord hun gang willen gaan in het donker. Met goede buitenverlichting maak je dieven het in één stap een stuk moeilijker.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!