Algemeen

Met deze acties kom jij de komende periode wel door

Het zijn lastige tijden. Vanwege het coronavirus ziet het dagelijkse leven er ineens heel anders uit. Mensen werken vanuit huis, kinderen mogen voorlopig niet naar school en veel winkels en zaken zijn gesloten. Om de komende periode goed door te komen, zetten wij een aantal acties voor je op een rij. Maak er samen het beste van en blijf zoveel mogelijk thuis! 

Gratis luisterboeken

Net nu jij natuurlijk mega veel vrije tijd zult hebben is de bibliotheek in Eindhoven gesloten wegens het virus. Gelukkig is daar dan de online bibliotheek! Vanwege de maatregelen kun je nu gratis luisterboeken downloaden, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Geen zorgen, ook als je geen lid bent van de bieb kun je deze boeken gratis downloaden. Het enige wat je hoeft de doen is de LuisterBieb app te downloaden. 

Gratis documentaires kijken

Dit kon eigenlijk altijd al, maar ideaal om het nu nog eens te herhalen voor de mensen die het nog niet weten. Het IDFA (Internationale Documentaire Festival Amsterdam) bieden tal super vette documentaires aan. Deze kun je nu lekker en gratis vanuit de bank, stoel of je bed bekijken! Hier zie je welke docu's er zijn. Dat worden tenminste interessante avonden!

Wandelroutes van Stichting Natuurmonumenten

Toe aan wat frisse lucht tijdens deze mooie, zonnige dagen? Boswachters hebben per regio een boekje samengesteld met de mooiste wandelroutes. Maar let op dat je niet met grote groepen gaat wandelen en dat je voldoende afstand van elkaar houdt. Een goede wandeling in de buitenlucht is natuurlijk alleen maar goed voor je gezondheid. LET OP! Het is een fysiek boekje, dus het duurt wel een aantal dagen voor je hem in huis hebt. Je kunt hem hier aanvragen. 

Gratis betaalzenders

Heb jij een abonnement bij KPN of Ziggo? Dan bof jij even! Deze providers hebben hun betaalzenders open gezet voor iedereen. Zo kun je dus de hele dag films kijken op Film1 en stelt Ziggo een aantal extra kinderkanalen open. De actie loopt vooralsnog tot 13 april!

Gratis woonkamerworkout

Ook sportscholen hebben hun filialen moeten sluiten. Gelukkig heb je nog meerde opties om buiten te hardlopen, skeeleren, rennen of fietsen. Maar wat dacht je van een workout sessie op je slaapkamer of in de woonkamer? Dan ben je toch weer met andere oefeningen bezig. Heb je al een sportabonnement afgesloten? Dan biedt jouw sportschool vaak al alternatieven aan op de website of hun social media kanalen. Maar heb je nog geen abonnement op de sportschool? Kijk dan eens bij Fit For Free. Zij zetten iedere dag een woonkamerworkout op hun Facebookpagina. Zo kun je fit en gezond blijven terwijl je thuis bent. Sportpakkie aan en beginnen maar!

Laat een printje maken voor niks

Nu je huis is omgetoverd tot een werkplek en je kinderen thuis zitten, is de kans groot dat je een printer mist. Daarom is de webshop alleeninkt.nl een fijne service begonnen. Zij sturen je printjes gratis thuis. Razend handig als je het nodig hebt voor je werk, maar ook als je kinderen hun kleurboeken of spellen inmiddels hebben volgekalkt. Sidenote! De printservice is vrij populair op dit moment, hou er rekening mee dat het misschien ietsjes langer kan duren. 

Gratis bezorging van jouw pakketjes

Winkelen is de bezigheid van vele Eindhovenaren, helaas zal dit even op zich moeten wachten. Maar geen zorgen, want nu je toch eindeloos tijd hebt om online te shoppen is het ideaal dat sommige webshops gratis bezoring aanbieden. Scheelt je toch nog eens wat centjes! Zo kun je bijvoorbeeld bij Most Wanted profiteren van gratis bezorging, wanneer je de leukste en tofste items scoort! 

 

Wat houdt jou momenteel bezig? En heb jij nog tips voor jouw mede Eindhovenaren, zodat zij deze weken goed door kunnen komen en heel belangrijk zoveel mogelijk binnen kunnen zitten? Reageer hieronder of stuur een mailtje naar caitlin@lichtopeindhoven.nl

 

Wij wensen iedereen heel veel gezondheid en sterkte toe! Geniet voor zover het kan, maak er samen het beste van. Zorg voor elkaar en blijf vooral veel thuis! Tot snel weer. 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht