Algemeen

Max-fan kiest zondag voor chips, warme snacks en besmeerde toastjes

Komend weekend vindt de Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort plaats. Het Formule 1-spektakel is met de successen van de Nederlandse regerend wereldkampioen Max Verstappen een geliefd evenement. Minstens vier op tien volwassen landgenoten zitten zondag voor de buis. Maar wat eet de ‘Max-fan’ het liefst tijdens die uitzending? De meest geliefde lekkernijen tijdens het kijken van de Grand Prix van komend weekend zijn in volgorde van populariteit respectievelijk chips, warme snacks en toastjes met smeersels. En misschien niet geheel onverwacht – aangezien het een Hollands feestje lijkt te gaan worden – staat kaas eervol op de vierde plek.

 

In opdracht van VBZ, de branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten, hield Peil.nl afgelopen weekend een representatieve peiling onder 4.600 respondenten door het hele land.

 

Theo Heere, directeur VBZ: “Chips is onder de jong volwassen F1-kijkers, tussen de 18 en 24, het meest populair: bijna één op drie verkiest het boven andere lekkernijen. De leeftijdsgroep die daar direct boven zit, de 25- tot 34-jarigen, halen liever warme snacks in huis. Denk aan bitterballen en kaassouffles. Chips komt bij hen op de tweede plek, gevolgd door toastjes met smeersels. Als het gaat om de gezonde balans, zie je dat minstens één op vier Nederlanders bij het inkopen van al dat lekkers bewust let op de calorieën en de hoeveelheid suiker en zout.”  

 

Wie gaat er winnen?
Als verwachte winnaar is Max Verstappen torenhoog favoriet (71%) onder de Nederlanders. Zijn teamgenoot Sergio Pérez doet het een stuk slechter, hem wordt zelfs geen enkele kans (0%) toegedicht. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton maakt volgens Nederlanders meer kans dan Pérez, al is de steun minimaal: één op honderd Nederlanders schat Hamilton als winnaar in zondag.  

 

Waar kijkt men?
Thuis of bij vrienden/familie kijken, is verreweg de standaard. Buiten de deur naar de race kijken, is het meest geliefd bij kijkers woonachtig in de drie grote steden. Nederlanders die meer dan tweemaal modaal verdienen zijn, misschien niet vreemd, de voornaamste groep die de Grand Prix in Zandvoort zelf zullen bijwonen.


Op de kleintjes letten?
De prijsstijgingen in supermarkten hebben duidelijk effect op het inkopen voor de race. Bijna acht op tien Nederlanders die inkopen voor de race letten daarbij scherper op de portemonnee: van aanbiedingen spotten, overstappen op huismerken tot minder inkopen dan anders. Kiezen voor een discounter gebeurt ook, maar in veel mindere mate. Mogelijk speelt loyaliteit aan een vaste supermarkt of een vast A-merk hier een rol.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!