Algemeen

Martijn Cornet en het Ragazze Quartet brengen Schuberts Winterreise

Martijn Cornet en het Ragazze Quartet brengen een indringende versie van Schubert’s Winterreise, in een arrangement voor bariton en strijkkwartet. Van 6 tot 8 juli vindt de cd-opname plaats voor het label Channel Classics in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Op 9 juli brengen deze musici vervolgens de Winterreise ten gehore voor publiek.

De beroemde en geliefde Winterreise van Franz Schubert, op 24 gedichten van Wilhelm Müller, verhaalt op het eerste gezicht van een afgewezen geliefde die zich in wintertijd op een doelloze reis begeeft, maar kan ook gezien worden als een sinistere reis door het leven naar het onbekende. Vooral voor die laatste zienswijze zijn veel verwijzingen te vinden in Müller's teksten die door Schubert voor deze cyclus op muziek gezet werden.

Veel van de liederen uit de Winterreise worden ook afzonderlijk uitgevoerd, maar als cyclus blijft het een ijzersterk en over de hele wereld geliefd geheel. Schubert stond erom bekend dat hij in de pianobegeleiding de gezongen tekst schitterend tot uitdrukking kon laten komen. Vanavond horen we een bewerking van die expressieve pianopartij voor strijkkwartet van Wim Ten Have. Deze bewerking zal een geheel nieuwe dimensie toevoegen aan dit wereldwijd zo populaire repertoire. Het is niet moeilijk voor te stellen dat Schubert er zomaar zijn goedkeuring aan zou hebben kunnen geven. Donderdag 9 juli 2020

Grote Zaal, aanvang 20:15
Tickets (20 euro) klik hier
Facebook event


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht