Uitgaan

Maddox-reünie Zaterdag 19 november 2022

“De eerste keer dat ik bij café Maddox kwam was ook de allereerste keer in mijn leven dat ik uitging.” Johan Mollen denkt enthousiast terug aan de sfeer in de kroeg  van destijds van 1979 tot ‘82. Het was zo bijzonder dat hij hoopt de klanten van toen terug te zien op de reünie in november.


Café Maddox roept nog bij vele veertigplussers mooie herinneringen op. Het was een van de grotere zaken in het centrum, aan de markt. Je kon er eten, soep, gehakballen, worstjes, kaas en saté en ze schonken er Breda bier. En het was nieuw en spannend! Johan vertelt: "Laat ik het zo zeggen, er kwamen voornamelijk mensen met een kleurtje. Als je binnen kwam, ging je linksaf. Tegen de muur stond een tefelvoetbalspel, rechts was de bar. Daar hingen veel Indische en Turkse jongeren die daar regelmatig kwamen tafelvoetballen. Als je de bar omliep, kwam je in het donkere gedeelte met de dansvloer en wat blacklights boven de spiegelwand en wat kleine spotjes. Daar waren weinige blanke mannen aanwezig maar wel volop Hollandse meisjes."

Johan kwam bij Maddox terecht door zijn neven en nichten. Tijdens een bezoek bij zijn tante Jessie van Aruba en oom Wim, waar ook zijn half Antilliaanse neven nichten waren moest hij mee-eten en daarna mee uitgaan. Hij toog op de bromfiets met zijn neven naar de stad, twee nichtjes en een vriendin kwamen met de bus. Rond 20.00 uur waren ze binnen bij café Maddox.  Als enige Hollandse jongen stond hij tussen mensen met een getinte huidskleur en dat leverde de nodige vragen op: 'Wat doe jij hier nou, zit je niet in de verkeerde discotheek?

Uiteindelijk heeft café Maddox veel invloed op het leven van Johan gehad. Door de contacten met Indische jongens ging hij op Tae Kwondo en Pentjak Silat. Maar het verrijkte vooral zijn sociale leven als vrijgezel. Het voelde relaxt met zijn familie, hij  kon er ontspannen en hij was lekker op stap.

"Maar vooral ook  de muziek is me altijd bijgebleven. Ik heb in Maddox, de nummers Betty Wright, Tonight is de Night & Clean Up Woman, leren kennen, onwijs gaaf." Alle mooie herinneringen hebben eerder al geleid tot een aantal  reünies. Via social media heb ik nu al best veel Maddox bezoekers teruggevonden maar nog lang niet allemaal. Vandaar deze oproep."  


MADDOX soulparty met live Groove Foundation

Zaterdag 19 november 2022

Skifit Partycentrum Vijfkamplaan 16 in Eindhoven.

Deur open 20.30 uur.

Live Band: The Groove Foundation.
Muzikale omlijsting DJ Wilbert.
Gratis makkelijk parkeren.
Catering : Warung Anna

 

Entree € 10,- VVK
Entree € 12.50 aan de deur
tnv Johan Mollen
NL53 ABNA 0550 7246 72

Voor informatie of  VVK Johan Mollen:
Telefoon: 06 53 75 55 09
Mail: maddoxreunie@onsbrabantnet.nl 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!