Algemeen

Luister hier naar de Eindhovense podcasts

Podcasts zijn het afgelopen jaar nog populairder geworden. Tegenwoordig is er zelfs een prijs voor de beste podcast en de beste podcast host op prijsuitreikingen, zoals de Gouden RadioRing. Je kunt een podcast luisteren tijdens het reizen met de auto, fiets of trein. Tijdens het poetsen, tuinieren of sporten het maakt allemaal niks uit. Een podcast kun je op ieder moment van de dag luisteren. 

Maar wist je dat we in Eindhoven ook een aantal Eindhovense podcasts hebben? Dit zijn de Eindhovense podcasts die je een keer geluisterd moet hebben!

 

De Tekentafel

Journalist Niels Guns gaat elke maand het gesprek aan met andere gasten over de kracht van ontwerpen bij maatschappelijke vraagstukken. Wat is een succesvolle samenwerking en wat kan een organisatie bieden, op welke manier haal je het meeste uit een traject met ontwerpers? In De Tekentafel wordt het allemaal besproken! 

 

High Tech Podcast

De slimste vierkante kilometer van Europa ligt in Eindhoven. Meer dan 180 bedrijven en instituten vormen de High Tech Campus. Interviewer Ingelou Stol vertelt je alles in de High Tech Podcast over de laatste technologieën en innovaties, afkomstig van de High Tech Campus.

 

Peesjevee Podcast

In deze podcast luister je naar alles wat de supporters van ons PSV willen horen. Elke week bespreken Guus Peters, Mascha Prins en Rik Elfrink het laatste nieuws over PSV in de Peesjevee Podcast. De podcast voor alle PSV supporters. Ik ben er fan van.

 

Podcast Eindhoven Museum

Deze podcast bestaat uit twee delen. In zes afleveringen gaan bekende en minder bekende inwoners van de stad met elkaar in gesprek over onze stad Eindhoven. In zes andere, korte afleveringen neemt Eindhoven Museum je mee door de geschiedenis van Eindhoven en wat de belangrijkste gebeurtenissen zijn van elk stadsdeel. Zeker een aanrader!

 

RaRaRadio

In een container op Strijp-S, die knus is ingericht met Perzische tapijten en kasten vol oude platen, streamt RaRaRadio wekelijks. Praten over muziek is het belangrijkste, maar ook het nachtleven in Eindhoven en diversiteit zijn regelmatig onderwerp van gesprek.

 

Slik 

Waarom een verhaal lezen als je er ook naar kunt luisteren? Slik is een initiatief van Watershed in Eindhoven voor schrijvers, waar zij hun verhalen kunnen delen en vertellen. Thematische audioverhalen met het geschreven woord als basis.

 

Sound of Science

De Vlaamse cabaretier en wetenschap fanaat Lieven Scheire is presentator van de TU/e podcast serie Sound of Science. Hij gaat het gesprek aan met onderzoekers en studenten over de rol van technologie in onze samenleving en de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen. 

 

Veroordeeld tot zorg

De Woenselse Poort is voor veel Eindhovenaren de area-51 van Eindhoven. Veel mensen veroordelen deze plek als gevangenis of als tbs-kliniek. Maar dat is het dus niet. De forensische kliniek biedt geestelijke gezondheidszorg aan mensen die een strafbaar feit hebben gepleegd of een psychische stoornis hebben. Wat voor mensen zitten hier? Welke behandelingen zijn er? En hoe is de situatie wanneer ze naar de samenleving terugkeren? Je hoort het in Veroordeeld tot zorg.

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!