Algemeen

LIEK IN EINDHOVEN: SMAKELIJK ETEN ‘ZONDER FOOTPRINT

“Gezond, lekker en verantwoord eten, zoals het jou uitkomt!”, dat is de belofte van
LIEK in Eindhoven. In de wijk Stratum opent Angelique Wijnen binnenkort haar
nieuwe supermarkt 2.0 compleet met eigen bakkerij en restaurant.

Geen alternatieve winkel met veel te dure producten. Maar een toffe en eigentijdse plek waar mensen alles vinden voor de bereiding van een bewuste en verantwoorde maaltijd. Vers van het land, zonder schadelijke E-nummers en bij voorkeur afkomstig van boeren uit de buurt en lokale leveranciers. Eerlijke producten tegen eerlijke prijzen. De duurzame ondernemer neemt alle drempels om gezond te eten weg en helpt daarmee haar klanten een steentje bij te dragen aan een betere gezondheid én een beter milieu.

 

MERCAT BOQUERIA

“Knettervers en vol van smaak, zo hoort eten te zijn!”, de duurzame ondernemer weet waarover zij praat. “Gezond eten is niet ingewikkeld, het is eigenlijk gewoon teruggaan naar de bron en dat doe ik bij voorkeur zelf door alles te proeven en te testen”. Een vergelijking met de wereldbefaamde Mercat de la Boqueria in Barcelona, doet nog het meeste recht aan het unieke concept. Zien, ruiken, proeven en beleven is waar bezoekers mee worden verleid, of het nu gaat om ambachtelijk gebakken zuurdesem, de biologische rode wijn of om pure en slaafvrije chocolade. “Mensen weten heel goed dat de kortste route naar je bord ook de beste is. En willen sowieso alleen groenten of vlees waarvan de herkomst vertrouwd is. Daarom werken wij met korte ketens en bij voorkeur lokaal of uit de regio. Corona is wat dat betreft een echte wake-up call voor mensen, net als de CO2-discussie.“ Het assortiment van LIEK bestaat uit ecologische, biologische en verantwoorde producten waarmee de Footprint zo beperkt mogelijk blijft. Veel producten kunnen klanten zelf scheppen om zo min mogelijk (plastic) verpakkingen te gebruiken en voedselverspilling tegen te gaan. De hippe versmarkt werkt zonder kassa’s en besteedt veel persoonlijke aandacht aan haar klanten bij hun productkeuze. Maaltijden en boodschappen worden later - na live-gang van de app - ook thuisbezorgd. Alles wordt verder geserveerd in het eigen sfeervolle restaurant, waar ook uitgebreid kan worden geborreld.

 

LIFESTYLE COACH

Voor de Bourgondiër pur sang Angelique Wijnen (1976) zijn het niet haar eerste stappen in het ondernemerschap. Enkele jaren geleden verkocht ze haar eigen succesvolle callcenter en werkte achter de schermen mee in de horecazaken van haar partner. Een opleiding Vitaliteit en Lifestyle Coach vergrootte haar passie voor bewust en gezond eten alleen maar verder. De energie spat ervan af bij dit pure mensen-mens, klanten zullen om een gezellig praatje dan ook niet verlegen zitten. De unieke LIEK-app – vol gezonde recepten, acties en productinformatie – volgt binnenkort!

 

www.bijliek.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!