Algemeen

LICHTopEHV kookt! 3 heerlijke paasrecepten

Yes!! Het is bijna Pasen. Aankomende weekend kunnen we weer volop genieten van het mooie weer, familie, eieren en heerlijk eten! Het gezellig samenzijn tijdens Pasen moet natuurlijk gevierd worden met heerlijke paasgerechten. Hieronder een aantal leuke paasrecepten voor een heerlijke brunch(tafel).

BACON AND EGG MUFFINS

Dit is wat iedereen lekker vindt, wat iedereen lekker moet vinden. Het is gewoon te goed, te lekker. Het is een muffin met een bodem van brood, met daartussen een laagje kaas, een rand van bacon (of spek) en daarop een ei. Yum! Het handig is dat je zelf bepaalt hoe lang je de muffins in de oven bakt, en dus zelf bepaalt of ze hard, zacht of er tussenin worden. Wij gingen voor ertussenin en bakte ze 10 minuten, dat is perfect.

 

Bereidingstijd: 15 minutes

Kooktijd/baktijd: 15 minutes

Aantal: 4 personen

Ingrediënten:

2 boterhammen

4 plakjes spek

4 eieren

3 eetlepels geraspte kaas

Bieslook

Extra benodigd: een muffintray

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200ºC, vet de muffintray in.
  • Bak de spek in een droge koekenpan even aan beide kanten aan. Niet te lang, het moet nog wel flexibel blijven.
  • Snijd cirkels uit de boterhammen en leg ze op de bodem van de muffinvormpjes. Leg de gebakken spek lang de randen van de mufinvorm, druk het aan zodat het tegen het brood aan zit. Verdeel de kaas over de vormpjes.
  • Breek de eieren boven de vormpjes. Bestrooi met peper en zout.
  • Bak de muffins 10 tot 15 minuten in de oven. Tot jij vindt dat de eidooier goed gekookt is. Serveer de bacon and egg muffins met verse bieslook.
 

CARPACCIO OP TOAST MET EEN KWARTELEITJE

Als je deze paasdagen eens iets anders met een eitje op tafel wil zetten is deze carpaccio op toast met een kwarteleitje als amuse een leuk idee. Een klein en schattig hapje vol van smaak. Heerlijk om te serveren tijdens het paasontbijt of de brunch!

 

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 4 personen

Ingrediënten

4 kwarteleitjes

4 plakjes carpaccio

4 witte casinobroodjes

2 theelepels groene pesto

1/2 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Olijfolie

Peper en zout

 

Bereiding:

  • Snijd van de casinobroodjes 4 toastjes in een vormpje, bijvoorbeeld een cirkel, vierkant of eivorm. Rooster de broodjes in een broodrooster of onder de grill in de oven.
  • Verwarm olie in de koekenpan en bak de kwarteleitjes voorzichtig aan één kant zodat de dooier heel blijft. Bestrooi de eitjes met peper en zout.
  • Besmeer de toastjes met pesto en verdeel hierover de carpaccio. Bestrooi dit met een beetje Parmezaanse kaas en leg het gebakken kwarteleitje op.
 

PAAS ROCKY ROAD

Een toetje mag niet missen! Dit is een lekkere chocolade snack waar je maar van blijft snoepen. Voor deze paas-versie van de Rocky Road hebben wij witte chocolade als basis genomen. Zo komen de andere ingrediënten namelijk nóg beter naar voren. De andere ingrediënten zijn schudde buikjes, mini smarties in pasteltinten (dat past zo goed bij de paassfeer) en natuurlijk mogen paaseitjes ook niet ontbreken in dit verhaal.

 

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 2 uur

Aantal: 15 stuks

Ingrediënten:

50 gram ongezouten boter

125 gram witte chocolade

80 gram schudde buikjes

40 gram chocolade paaseieren

15 gram smarties

Extra benodigd; een bakvorm, bakblik of ovenschaal van 12 x 12

 

 

Bereiding:

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter samen met de chocolade op zacht vuur in een pannetje. Blijf dit goed doorroeren.
  • Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de 2/3 van de schudde buikjes en 1/2 van de smarties. Zorg ervoor dat het goed gemengd is.
  • Giet het chocolademengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de witte chocolade die je apart hebt gehouden. Smeer dit goed uit en strooi hierover de overige schudde buikjes en smarties over en druk de paaseieren erin.
  • Laat de paas rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor je het aansnijdt.
Fijn Pasen allemaal, smakelijk!!!


Uw reactie




AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!