Algemeen

Lichtjesroute 2020 start vanavond!

Vanavond worden alle lampjes van de lichtjesroute weer aangestoken. Elke Eindhovenaar heeft wel een herinnering aan de lichtjesroute, als kind achterop de fiets, wandelend naar de eendjes vijver of de route rijdend met opa en oma. 

De Lichtjesroute is iconisch voor Eindhoven, speelse taferelen voor de kinderen, typisch Eindhovense beelden en natuurlijk de eendjesvijver met de bekende smurfen boot.

 

De Lichtjesroute is ooit ontstaan om de bevrijding van Eindhoven te vieren, en letterlijk een licht in de duisternis te vormen. Een prachtige manier om te onthouden hoe fijn we het ondanks alles hebben om in vrijheid te kunnen leven.

 

Dit jaar gaan er wel wat zaken anders, door corona zullen er helaas geen smurfen dansen op de smurfen boot in de eendjesvijver. Ook de ceremonie van het aansteken van het vrijheidsvuur zal dit jaar geen grote ceremonie worden, dit met het oog op de gezondheidsregels en de 1.5 meter afstandsverplichting.

 

De rest van de route is als vanouds, en zeker een aanrader om als gezin samen iets leuks te doen in deze rare tijd. Van 18 september tot en met 11 oktober kun je de lichtjesroute rijden, fietsen, wandelen of lopen. De rustigste dagen zijn van maandag tot en met donderdag. De weekenden zijn een stuk drukker en er kan soms sprake van file zijn.

 

De lichtjes zijn van zondag tot en met donderdag van 19:00 tot 22:30 aan.

                                          Op vrijdag en zaterdag van 19:00 tot 23:30

 

Wil je de audiotour horen tijdens de route of een kaartje van de route klik op de link hieronder

https://www.lichtjesroute.org/

 

LICHT op Eindhoven gaat in ieder geval zeker weer genieten van de lichtjesroute, we zien je daar!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!