Algemeen

Leuke dingen om in de sneeuw te doen die je dag nog leuker maken!

Sleeën 

Sleeën is natuurlijk 1 van de leukste activiteiten die je kunt doen in de sneeuw! Maar wat als je nu geen slee hebt? Pak een oude wasmand en bind hier een touwtje aan, of pak een oude shopper of koffer en zoek een heuvel om lekker vanaf te race. Wedden dat jij de snelste bent?

 

Spoor zoeken

In de sneeuw blijven natuurlijk iedereens voetstappen zichtbaar. Ga naar het bos of een parkje en kijk of je hier verschillende voetstappen ziet. Als je goed kijkt zie je misschien zelfs wel dieren sporen! Maak voor je gaat een checklist met welke sporen je denkt tegen te komen en steep deze af zodra je iets vindt. 

 

Sneeuwbal gevecht  

Sommige vinden het fantastisch en sommige hebben er een hekel aan; een sneeuwbal gevecht! Pak een bak en maak een aantal sneeuwballen. Stop ze in de bak en ga erna flink gooien. Houd afstand en ga in teams op elkaar gooien, harstikke leuk!

 

Sneeuwpoppen maken

Een sneeuwpop maken is natuurlijk al leuk, maar het is nog leuker om een sneeuwpop te maken die op een bekende lijkt. Voor deze sneeuwpop mag je alles gebruiken, zolang deze maar op de gekozen persoon lijkt. Maak je, je opa na en heeft deze een snor? Zoek dan een snor. Heb je een tante die altijd haar telefoon in haar hand heeft? Zorg dan dat jouw sneeuwpop een telefoon in haar hand heeft. Vergeet als je klaar bent niet even een foto naar je bekende te sturen!

 

Gezicht afdruk 

Deze activiteit is voor de echte dare devils. Zoek een schoon stuk sneeuw en ga hier met je gezicht een paar seconden in drukken. Hierna ontstaat er een bijzondere afdruk. Lachen gegarandeerd!

 

Niet te ontbreken na deze leuke activiteiten in de sneeuw, is natuurlijk lekker op de bank liggen met een dekentje en te genieten. 


Reacties

  • door Hanny
  • 17 dagen geleden

Leuke ideeën  Saar.

Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!