Algemeen

Lekker lang tafelen? Dat doe je zo!

Een avond met vrienden afspreken om even lekker bij te praten is natuurlijk perfect om te combineren met een diner. Helaas zijn er steeds meer restaurants waar je nadat je de gerechten hebt gekregen bijna wordt weggekeken om plaats te maken voor het volgende gezelschap. Je kunt je vervolgens verplaatsen naar een rumoerige kroeg, maar dit onderbreekt vaak het goede gesprek waar je in was beland. Daarom valt of staat het succes van een fijne avond met vrienden dineren met de juiste keuze van het restaurant. Hoe je dit aanpakt? Lees snel verder.

Ga je gang!

Naast dat je soms in een restaurant al vrij snel plaats moet maken, kan het ook zijn dat de eetlust van de gasten nogal verschilt. Waar de één altijd te porren is voor een drie gangen diner, heeft de ander genoeg aan alleen een hoofdgerecht. Daarom is het aan te raden om voor een concept restaurant te kiezen waar iedereen de vrijheid heeft om te kiezen voor het eten en de hoeveelheid wat ze willen. Een sushi restaurant in Eindhoven genaamd Sakana is hier een voorbeeld van. Naast sushi hebben ze ook vele grillgerechten, inclusief vegetarische opties. Je mag zoveel bestellen als je wilt en je mag minimaal twee uur blijven zitten!

Doe het thuis

Natuurlijk is het lekker makkelijk om uiteten te gaan, maar een avond thuis dineren kan minstens zo gezellig zijn. Dat je hiervoor geen culinair wonder hoeft te zijn weet je wellicht niet, maar is wel het geval. Je kunt namelijk met een paar eenvoudige trucs al een heerlijk diner op tafel zetten. Ga eens voor een avondje ouderwets gourmetten of juist voor een hippe pizzarette. Beide concepten die lekker lang duren en waarbij je alle tijd hebt om echt even goed bij te praten. Is het buiten koud en guur? Dan is ook een avond kaasfonduen een goede tip. En een fijne gourmetschotel of kaasfondue samenstellen? Dat kunnen we natuurlijk allemaal!

Kortom, een succesvolle avond met vrienden waarbij je even goed kunt bijpraten is eenvoudig te creëren, maar kies wel specifiek de plek en het concept qua eten. In een ‘gewoon’ restaurant kun je heerlijk dineren, maar is de tijd die je er door kan brengen soms vrij beperkt. Bij een kwalitatief goed all you can eat concept heb je het beste van twee werelden; volop keuze aan heerlijke gerechten en alle tijd en rust om lekker bij te kletsen!

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!