Coverstory

La Dolce Vita Eindhoven ontvangt prestigieuze prijs van de Italiaanse overheid

In augustus is het alweer een jaar geleden dat Kosta Tasi met zijn toprestaurant La Dolce Vita neerstreek in de Dommelstraat in Eindhoven.  Na de verhuizing vanuit Son maakte het restaurant een bliksemstart in het hartje van Eindhoven. De Eindhovenaren verwelkomden hen met open armen. Al gauw was La Dolce Vita dé plek om gezien te worden en te genieten van het beste dat de Italiaanse keuken te bieden heeft.

Dat bleef niet onopgemerkt. De Italiaanse overheid heeft in samenwerking met de Italiaanse Kamer van Koophandel een initiatief opgezet om Italiaanse restaurants over de hele wereld te toetsen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. Dit om de echte authentieke Italiaanse hospitality te kunnen waarborgen. Alleen de absolute toprestaurants met betrekking tot smaak en beleving komen in aanmerking. De prestigieuze eer om door Ospitalità Italiana erkend te worden als een origineel Italiaans restaurant is alleen weggelegd voor restaurants met een perfecte gastronomie, een hoogstaande wijnkaart en gebruik van de beste Italiaanse producten. Dat restaurant La Dolce Vita dit jaar een oorkonde van Ospitalità Italiana mocht ontvangen is een bevestiging van wat vele mensen al wisten...

 

Kosta Tasi heeft het grootste deel van zijn leven doorgebracht in de wereld van exclusieve Italiaanse restaurants. Met zijn jarenlange ervaring is hij in staat de beste culinaire keuzes te maken en een ambiance te bieden die ongekend is. Door de beste mensen in hun vak te selecteren heeft hij een sterk team opgebouwd. Samen zorgen zij ervoor dat elke gast een unieke ervaring heeft, zowel gastronomisch als qua beleving. Deze combinatie van getalenteerde mensen heeft gezorgd voor de prachtige erkenning van La Dolce Vita door Ospitalità Italiana.

 

Ondanks deze mooie ontwikkeling heeft dit jaar natuurlijk ook een keerzijde gehad voor Kosta en zijn team. De Corona crisis en de bijbehorende lockdown bracht hun mooie start tot een plotselinge stilstand. Het was voor het team van La Dolce Vita, net als voor de rest van de culinaire sector, een verwarrende en zorgelijke tijd. Na 1 juni is het team onvervaard weer aan de slag gegaan en konden de Eindhovenaren weer genieten van hun uitzonderlijke gastvrijheid en het heerlijke Italiaanse eten.  

 

Florian, Silvia, Roberta, Alessandro, Ana Maria, Isidoro, Alex, Moad, en Raffaele heten u de gehele zomer welkom op hun prachtige terras op de autoloze Dommelstraat!

www.ladolcevita-eindhoven.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!