Algemeen

Kunstwerken in tunnels onder Anthony Fokkerweg

De tunnels onder de brug over het Beatrixkanaal worden de komende twee weken voorzien van muurschilderingen en wallwraps. Kunstenaar Johan Moorman heeft in het kader van project Overbruggen een ontwerp gemaakt dat aan weerszijden van het kanaal te zien zal zijn. Ook de fietstunnel aan de Spottersweg wordt onder handen genomen.

Vanaf maandag 4 mei worden de tunnels beschilderd en beplakt door kunstenaars van Vincent Huibers Graffiti Agency. Vanaf maandag 11 mei wordt de nieuwe fietstunnel aan de Spottersweg afgesloten. Fietsers worden omgeleid via Flight Forum en kanaalbrug Landsard. Het kunstwerk is naar verwachting op vrijdag 15 mei afgerond. Vervolgens wordt er nog een anti-graffiticoating aangebracht, wat een paar dagen zal duren.  

Overbruggen
Overbruggen bestaat uit zes grote en zeven kleinere projecten in Eindhoven-Noordwest. De kunstwerken van Overbruggen laten zien wat er achter de doorgaans gesloten deuren van de hightech productiebedrijven in de regio gebeurt. Zo stimuleert de gemeente samenwerking tussen de creatieve industrie en de productiebedrijven. Bovendien wordt de hightechindustrie op deze manier beter bij de stad betrokken. Na de Vissenhoek vormen de tunnels onder de Anthony Fokkerweg de tweede locatie van het project.

Doelen
Met het aanbrengen van deze kunstwerken streeft de gemeente Eindhoven een aantal doelen na. Het beschilderen en beplakken van de tunnels beschermt het beton en heeft een functie bij het tegengaan van bekladding en vandalisme. Ook is het goed voor de leefbaarheid en sociale veiligheid.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht