Algemeen

Kunstliefhebbers uit Eindhoven opgelet: hier kun je kunstwerken huren en kopen

Kan jij geen genoeg krijgen van kunstwerken? En wil je kunst het liefst altijd blijven bewonderen? Dan ben je in Eindhoven zeker op de juiste plaats, want deze stad biedt veel mogelijkheden voor liefhebbers van kunst. Heb je interesse in het huren/kopen van mooie kunstwerken? Ook dan zit je in Eindhoven goed. Wij vertellen je hoe je binnen no time de mooiste kunstwerken in je huis hebt hangen.

 

Kunstuitleen

Kunnen er geen genoeg kunstwerken in jouw huis hangen? Dan kunnen we wel vaststellen dat je een kunstliefhebber in hart en nieren bent. Een goede optie om te kunnen genieten van kunstwerken, is kunstuitleen Eindhoven. Bij kunstuitleen huur je in de eerste instantie een kunstwerk, en kun je het daarna ook eventueel kopen als je interesse hebt.

 

Hoe werkt kunstuitleen?

Bij kunstuitleen wordt er vaak gewerkt met een formule. Om een kunstwerk te kunnen huren, betaal je een bepaald bedrag per maand. Van dit bedrag wordt dan maandelijks een spaartegoed opgebouwd, waarmee je in een later stadium het kunstwerk kan kopen. Dit spaartegoed wordt in dit geval dan in mindering gebracht bij de aanschaffing van het kunstwerk.

 

Heb je een kunstwerk geleend, maar ben je er na een tijdje toch niet meer zo blij mee? Dan kan je ervoor kiezen om het kunstwerk te ruilen voor een ander kunstwerk. Het spaartegoed wat je eerder had opgebouwd, blijft dan gewoon staan. Je bepaalt altijd zelf wanneer je wilt ruilen of wanneer je een kunstwerk wilt kopen.

 

Stel: je hebt een mooi kunstwerk gezien, en het lijkt je wel wat om te huren maar je weet niet zeker of het wel goed bij de rest van jouw huis past. Ook hier zijn mogelijkheden voor. Je hebt namelijk de kans om kunstadvies aan huis te krijgen. Wat dit inhoudt? Bij kunstadvies aan huis wordt het kunstwerk in jouw huis opgehangen, zodat jij precies kan zien hoe het in jouw huis zou staan. Je zit dan ook nergens aan vast, want als je het kunstwerk toch minder mooi vindt dan verwacht, hoef je niet voor dat kunstwerk te kiezen. Dit is dus de ideale mogelijkheid om te kijken welk kunstwerk het mooiste bij jouw interieur past.

 

Waarom kiezen voor kunstuitleen?

Kunstuitleen heeft veel voordelen ten opzichte van het kopen van kunstwerken. Zo is kunstuitleen gemakkelijk, betaalbaar en flexibel. Ook kun je er altijd voor kiezen om een kunstwerk aan te kopen of te ruilen voor een ander kunstwerk. Je zit dus niet aan één kunstwerk vast, als je niet tevreden bent is het gewoon een kwestie van kiezen voor een ander kunstwerk. Dit maakt kunstuitleen ook extra leuk, want zo kun je ook zo nu en dan nog eens kiezen voor een ander kunstwerk. Misschien wil je eerst een tijdje een kunstwerk uit de hedendaagse kunst, maar wil je een tijdje later eens een kunstwerk proberen uit een andere kunstrichting. Dat is allemaal mogelijk met kunstuitleen. Nog een ander voordeel is het kunstadvies van experts.

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!