Algemeen

Kunst op Eindhoven Airport!

Kunstliefhebbers opgelet! Eindhoven Airport is in samenwerking gegaan met het Van Abbemuseum om kunst, cultuur en techniek tentoon te stellen. De werken worden getoond door Piet Hein Eek. Vanaf 17 september 2020 kunnen reizigers en bezoekers op het voorterrein van de luchthaven regionale kunstwerken bewonderen van kunstenaars Tijs Rooijakkers en The Ruggeds, creaties die door het Van Abbemuseum geselecteerd worden. Die worden getoond door Nederlands succesvolle ontwerper Piet Hein Eek.   

Piet Hein Eek presenteert

De man achter de sloophouten interieurs. Dat is een goede beschrijving van Nederlands ontwerper Piet Hein Eek. De kunstenaar studeerde in 1990 af op het Design Acadamy in Eindhoven. Hij heeft inmiddels eigen bedrijf -Piet Hein Eek- die gevestigd is in het oude Phillips fabriek in Strijp. Op 17 september 2020 toont de kunstenaar alle ontwerpen die gemaakt zijn door Eindhovens beste.   

 

Tijs Rooijakkers, ‘opposites attract’ 

Tijs Rooijakkers is beeldend kunstenaar met een eigen atelier in Eindhoven. De artiest is bekend geworden door zijn revolutionaire werk de natuurlijke houten ‘Woensel Supertoll’ waarbij hij in 2017 de Eindhoven cultuurprijs won. Daarnaast maakt Rooijakkers kunstwerken waarvan de tegenpolen lijnrecht tegen elkaar komen te staan: verleden en toekomst, stilstand en beweging. Op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) staat zijn sculptuur ‘Leap into the Deep’. Al de exposities van Rooijakkers worden ook getoond in het Van Abbemuseum in Eindhoven.  

The Ruggeds

Breakdance groep The Ruggeds zijn ook te zien op Eindhoven airport. De b-boy club is gevormd in Eindhoven, waar hun passie voor dans hun routine is geworden. De mannen hebben een samenwerking met een wereldbekendheid en een televisie competitie op hun curriculum vitae staan. Zij zijn onder andere bekend van Justin Biebers muziekvideo ‘Where are you now?’ en dansten in 2018 de sterren van de hemel in het tweede -en laatste- seizoen van de Amerikaanse wedstrijdprogramma ‘World of Dance’. De Eindhovense formatie zijn niet met lege handen naar huis gegaan. In 2014 wonnen zij de eerste wereldtitel tijdens de ‘UK Bboy Championships’ . Roy Overdijk, Rico Ebenizer Coker, Virgil Dey, Jessy Kemper, Niek Traa, Lee-Lou Demierre, Tawfiq Armani, Andy Tjong en Sjoerd Poldermans schitteren met hun choreografie op Eindhoven Airport

 

 

 

 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!