Algemeen

Klimaathelden van Eindhoven overhandigen boek

Op donderdag 15 december staat de Bibliotheek Eindhoven in het teken van het klimaat en wordt de klimaatboekentafel feestelijk geopend. Om 14:00 uur ontvangt   wethouder Rik Thijs het eerste exemplaar van het Klimaatheldenboek van Bernice Kamphuis, klimaatburgemeester 2021/2022. De klimaathelden zijn hiervoor natuurlijk ook uitgenodigd.

 

 

Het Klimaatheldenboek zal door de stad dwalen

In het Klimaatheldenboek staan zeven persoonlijke verhalen van gewone burgers van Eindhoven. Wat hen bijzonder maakt, is dat ze door andere burgers aangedragen zijn als klimaathelden. Ieder zet zich op zijn eigen manier in voor een veilige, gezonde planeet nu en in de toekomst en dat heeft de buurt gezien. De door Judith Koppens geschreven verhalen laten zien dat iedereen in Eindhoven op zijn eigen manier klimaatheld kan zijn. Het is een kwestie van doen. Al hun initiatieven zijn samengevat in een manifest. Het Klimaatheldenboek is niet in de winkel te koop. Het is een doorgeefboek en dat door de hele stad zal dwalen. Alle zeven klimaathelden krijgen zeven boeken om door de stad te verspreiden. In het bijzijn van alle klimaathelden ontvangt wethouder Rik Thijs het eerste exemplaar van dit boek en het manifest. De bibliotheek krijgt ook twee exemplaren, die een prominente plek op de boekentafel krijgen.

 

De klimaatboekentafel van de Bibliotheek Eindhoven
Judith Lammers, klimaatheld#7 en daarnaast ook één van de vijf nieuwe klimaatburgemeesters, heeft de samenwerking met de bibliotheek gezocht. Om extra aandacht te vragen voor het klimaat, toegankelijke kennis te bieden over klimaatverandering en wat je zelf kan doen heeft ze de bibliotheek gevraagd om hun collectie op het gebied van klimaat uit te breiden en een aparte klimaatboekentafel te organiseren. Natuurlijk hebben de kersverse klimaatburgemeesters hiervoor hun favoriete boeken doorgegeven. Op de tafel vind je zeer diverse boeken rondom het thema klimaat: geschiedenis, opinie, kookboeken, romans, kinderboeken et cetera.

 

De bibliotheek kijkt hoe ze samen met de klimaatburgemeesters en de zeven klimaathelden meer activiteiten kunnen ontplooien. Zo zal er in maart een stekjesbibliotheek worden georganiseerd met een stek-workshop. Ilona Bijsterveld klimaatheld#1 zal met haar FantaMagie kinderen in februari vanuit hun fantasie laten spelen en bouwen met alledaagse gebruikte materialen.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!