Algemeen

Van 6 tot en met 17 oktober is het Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’. Want wat is er leuker dan fantaseren over wat je later allemaal kunt worden…Hoe zou het bijvoorbeeld zijn om uitvinder te zijn? Je komt erachter in de bieb.

Later word ik een uitvinder

Wie wil er nou niet uitvinder worden? Dat is pas een te gek beroep. Op zaterdag 9 oktober geeft Mad Science in de bibliotheek een spectaculaire show. Ze duiken we in het verleden. Welke uitvinders hebben belangrijke uitvindingen gedaan? Wat zijn die uitvindingen en wat doen we er vandaag nog mee? Ze gaan aan de slag met (statische) elektriciteit, rook en luchtdruk. Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Kom je dan verbazen!

 

Ontdek je talent

Woensdag 13 oktober komt ‘kindertalentenfluisteraar’ Jolien Ballhaus naar de bibliotheek. Een kindertalentenfluisteraar is iemand die het erg leuk vindt om met kinderen gesprekken te voeren over hun talent. Wist je dat het er bij ‘talent’ helemaal niet om gaat dat je ergens enorm in moet uitblinken? Het gaat om de dingen die je leuk vindt, die er voor zorgen dat de tijd vliegt. Op een megagezellige manier ontdek je deze middag wat jij écht leuk vindt in het leven. Voor kinderen van 8 - 12 jaar.

 

Escape Game: Van daar naar hier

Houd jij van raadsels? Vind je het leuk om oplossingen te verzinnen? Reserveer dan snel een envelop voor de escape game ‘Van daar naar hier’! Deze envelop met instructies kun je na reservering al vanaf een paar dagen voor de start van de Kinderboekenweek ophalen in de bibliotheek in Waalre of Eindhoven.

 

Kruip daarna met het hele gezin achter de computer of tablet en ga aan de slag met pen, papier, schaar en de envelop. In de game krijgt Jessie een geheimzinnige boodschap van zijn opa die kwijt is… Help Jessie om opa te vinden. Puzzel alle stukjes bij elkaar en los het raadsel van opa op. ‘Van daar naar hier’ is een zoektocht naar opa, maar ook een zoektocht naar wat je zèlf wil, zodat je kan worden wie je bent.

 

Praktische informatie
‘Later word ik een uitvinder’ van Mad Science is op zaterdag 9 oktober om 14.00 uur in de Bibliotheek Waalre. ‘Ontdek je talent’ is op woensdag 13 oktober om 14.30 in de Bibliotheek Waalre. Voor beide activiteiten is de entree €5,-. Aanmelden: bibliotheekeindhoven.nl/programma

 

Reserveer de envelop voor de Escape game ook via bibliotheekeindhoven.nl/programma. De game kost €5,-. Je ontvangt een mailtje wanneer je de envelop kunt ophalen. Ophalen kan in Waalre op de momenten dat de vrijwilligers aanwezig zijn: van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 – 16.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 – 13.00 uur.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!