Algemeen

Ken jij deze internet challenges nog?

Sinds een aantal jaren zien we internet challenges voorbij komen op onze social media. Bij de ene moet je een dansje doen, bij de andere moet je iets nieuws proberen. Hier een aantal viral challenges die je je zeker nog herinnert.

Harlem Shake

In 2013 deed jij misschien ook al mee aan deze internet challenge. Dit was een van de eerste trends die iedereen massaal ging doen. De video’s begonnen met één persoon die aan het dansen was op het nummer Harlem Shake. Om de persoon staan mensen die eerst niks doen, maar als de beat dropt danst iedereen mee of maken ze rare bewegingen. Misschien heb je jouw filmpje nog ergens liggen, super grappig om nog een keer terug te zien!

 

ALS Ice Bucket Challenge

Deze kent iedereen nog wel. In 2014 zat je te hopen dat je niet genomineerd werd om deze challenge te doen, want dan moest je ijswater over je heen gooien. Als je dit niet deed, moest je geld doneren voor onderzoek aan ALS. Je kon natuurlijk ook de challenge doen én geld doneren. Hier deden heel veel bekende mensen aan mee, zoals Lady Gaga en Oprah Winfrey. 

 

Charlie, Charlie 

Deze challenge was niet voor iedereen weggelegd. Je legde een papiertje neer waar twee keer ja en twee keer nee op stond. Dan had je twee potloden in een kruis liggen. Hiermee zou je vragen kunnen stellen aan de geest Charlie. Als de potloden bewogen, had je contact met Charlie. 


Bean Boozled

Voor deze challenge kocht je een doosje met jelly beans. Lekker, maar er zat een twist aan: er zaten jelly beans bij met een vieze smaak, zoals gras of rotte eieren. Samen met vrienden was het lachen om deze trend te doen, want sommige smaken waren echt om te kokhalzen. 

 

De meeste van deze challenges zaten waarschijnlijk nog in je geheugen. Hoewel ze (meestal) onzinnig zijn, vinden we het leuk om er aan mee te doen of gewoon te kijken hoe anderen de harlem shake doen.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!