Algemeen

Internationale knuffeldag

Het gaat sinds laatste paar jaar moeilijker maar het is deze vrijdag 21 januari internationale knuffeldag. Door corona gaat het natuurlijk een beetje lastig maar vergeet niet dat je de knuffeldieren in je bed of je huisdier een extra knuffel kan geven op deze dag. ook kan je een virtuele knuffel geven aan je dierbare.

 

Deze jaarlijkse terugkerende feestdag rond het thema knuffelen is bedacht door Kevin Zaborney, en vindt jaarlijks plaats op 21 januari. Deze datum is gekozen om het tussen de feestdagen en Valentijnsdag in zit en kwam, Kevin kwam na observatie erachter dat mensen het in die periode het meest lastig hebben. 

 

Het idee achter knuffeldag is om iedereen aan te moedigen om zijn dierbare of geliefde te knuffelen en meer liefde te geven in de ‘zware’ periode die de meeste mensen na Blue Monday mee maken. Kevin vindt dat het Amerikaanse publiek te verlegen is om zijn gevoelens te uiten en hoopte dat hij met nationale knuffeldag daar verandering in zou brengen. Het werd een succes en inmiddels is het een internationale dag, en doet bijna elk land hier aan mee. 

 

Ga jij jou geliefde of dierbare ook extra knuffelen? 

 

https://www.fijnedagvan.nl/info/internationale-knuffeldag/ 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!