Algemeen

In deze dingen blinken wij in Nederland uit

Dit zijn dingen waar wij als Nederlanders goed in zijn of eerste in waren.  

-Vleesvervangers eten

Heb jij ook wel eens een vegetarische burger geprobeerd of eet je zelfs regelmatig vleesvervangers? Uit onderzoek waar elf Europese landen aan meededen bleek dat Nederlanders de meeste vleesvervangers eten. 

 

-De Engelse taal

Volgens onderzoek van taalbureau Education First, beheren Nederlanders de Engelse taal het beste in vergelijking met andere landen waarvan Engels niet de moedertaal is. 

 

-We zijn het langste volk

Deze wist je waarschijnlijk al: met een gemiddelde lengte van 1,83 meter voor mannen en 1,70 meter voor vrouwen zijn Nederlanders de langste mensen op de wereld.

 

-Watermanagement 

Omdat een groot deel van ons land onder het zeespiegel ligt, moeten we natuurlijk goed weten we hoe ons kunnen beschermen tegen water. Dat doen we met dijken, sluizen, bruggen en grachten.

 

-Fietsen

Lekker naar school of werk fietsen: er wordt nergens zoveel gefietst als in ons land. In totaal ligt er 35.000 kilometer fietspad en 18 miljoen fietsen. 

 

-Opgroeien

Zowel geestelijk als materieel hebben kinderen het hier beter dan in andere landen. Daarnaast zijn Nederlandse kinderen het meest tevreden over hun leven. 

 

-Het homohuwelijk

Het homohuwelijk is dit jaar al 20 jaar legaal in Nederland. We waren toen het eerste land waar partners van hetzelfde geslacht konden trouwen. 

 

-Muziek maken

Er komen vooral veel bekende dj’s uit Nederland. De titel ‘beste dj ter wereld’ ging vaak naar een Nederlander. Zo won Martin Garrix de prijs in 2016, 2017 en 2018. Maar ook Hardwell, Armin van Buuren en Tiësto wonnen deze titel. 

 

Zo zie je maar, we zijn als klein land toch heel goed in veel dingen! 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!