Algemeen

Ietwat gekke regels in Eindhoven

Welke ken jij allemaal?

 

In Eindhoven zijn er bijzondere regels, dat zeker. Maar welke ken jij allemaal? Ik was ieder geval verrast van een aantal en daarom heb ik een lijstje gemaakt met de gekste regels!

 

Verboden te poepen

Het is verboden om te poepen binnen de bebouwde kom. Als je lekker je hond aan het uitlaten bent mag deze uiteraard zijn behoefte doen, maar jij als baasje zal toch echt moeten wachten tot je thuis bent. In artikel 4:8 staat dan ook dat je je behoefte op de daarvoor bestemde plaatsen moet doen en daar houden we ons dan ook aan.

 

Verboden te gluren

Volgens artikel 2:53 is het gluren bij de buren verboden! Ik denk dat de meerderheid hier wel schuldig aan is, want hoe leuk is het om eventjes binnen te kijken bij dat mooie interieur van de nieuwe buren?

 

Drempelverbod

In de Lichtstad is het verboden om op een drempel te zitten of liggen. Dus als je terugkomt van een avondje stappen of van het terras zou ik hier even rekening mee houden. Waar je ook rekening mee moet houden is dat je niet bij een portier of geld automaat gaat staan niksen. Je kunt het allemaal vinden in Artikel 2:49.

 

Verboden te kamperen

Houd jij van lekker kamperen? Heerlijk met je tentje en gaspitje eruit op? Dan kun je het wel vergeten om in Eindhoven te overnachten in je tent of caravan. Volgens Artikel 4:18 is het namelijk verboden om te kamperen in de wildernis van de stad. Dat wordt toch maar een ander plekje zoeken. 

 

Zo, nu ben je iets meer op de hoogte van de ietwat gekkere regels die hier in Eindhoven gelden!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!