Algemeen

Hoe sluit je eenvoudig en snel een goede bedrijfsautoverzekering af?

Als ondernemer wil je geen onnodige risico’s nemen, vandaar dat het belangrijk is om je goed te verzekeren. Gaat het over autoverzekeringen, dan ben je zelfs wettelijk verplicht om je bedrijfswagen van een verzekering te voorzien. Hoe je tot een passende verzekering voor jouw auto komt, hangt af van een aantal factoren. Om je een eindje op weg te helpen richting de juiste autoverzekering, zullen we je laten zien waar je op moet letten wanneer je een zakelijke autoverzekering wilt afsluiten die biedt wat je nodig hebt, voor een premie die aansluit bij jouw budget. 

Het verschil tussen een zakelijke en een particuliere autoverzekering

Voor je verzekeraar maakt het niet veel uit of je een particuliere wagen verzekert of dat je een polis afsluit voor een bedrijfsauto. Wil je bijvoorbeeld een vrachtwagenverzekering online afsluiten, dan is het voornamelijk belangrijk dat je kijkt naar de leeftijd van het betreffende voertuig. Is deze hooguit zes jaar, dan wordt aangeraden om een allriskverzekering te kiezen. Met deze polis worden alle mogelijke schadeposten gedekt, dus ook de kosten die je moet maken om schade te herstellen die ontstaan is als gevolg van een aanrijding die je zelf veroorzaakt hebt. Het spreekt voor zich dat dit ook de verzekering is met de hoogste premie. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je wagen; hoe nieuwer de wagen is, hoe hoger de dagwaarde en hoe rendabeler het is om schade te herstellen. Anders gezegd; hoe ouder de wagen, hoe lager de dagwaarde en hoe minder rendabel het wordt om (grote) schade te repareren. 

Wagens van zes jaar of ouder verzekeren 

Wil je graag een bestelautoverzekering zzp online afsluiten en is je wagen zes jaar of ouder? Dan is het niet verstandig om voor een allriskverzekering te kiezen. In dat geval blijven er nog twee opties over. De eerste is de WA+ Beperkt Casco verzekering die aangeraden wordt voor wagens tussen de zes en negen jaar oud. Deze polis kun je gebruiken wanneer je schade opgelopen hebt die niet door jezelf tijdens een ongeluk veroorzaakt is. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van een inbraak, een brand of een aanrijding met een loslopend dier. Heb je een bestelwagen die ouder is dan negen jaar, dan heb je voldoende aan de WA-basisverzekering. Met deze verzekering voldoe je aan je wettelijke plicht, maar schade aan je eigen auto kun je er niet mee repareren. De kans is namelijk groot dat het voordeliger is om een andere wagen aan te schaffen dan om je oude auto te laten repareren. 

Mogelijkheden om te besparen op je kosten

Tot slot kun je nog kijken of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten. Pechhulp is een geliefde aanvulling omdat je hiermee altijd een monteur kunt inschakelen wanneer je pech hebt. Dat kan je kosten besparen en dat is belangrijk voor ondernemers. Wil je nog meer korting? Rijd dan verantwoordelijk zodat je geen schade hoeft te claimen. Hierdoor zal je maandelijkse premie steeds lager worden. 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!