Algemeen

Hoe onderhoud ik mijn warmtepomp droger?

Als een droger niet goed werkt, ligt dat eigenlijk maar zelden aan de machine en meestal aan achterstallig onderhoud en onderdelen die een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken.

Het pluizenfilter wordt het snelst vies, en moet dus vaker schoongemaakt worden. Alleen de pluizen verwijderen is op de lange duur niet genoeg, zorg dat je het pluizenfilter regelmatig in een bakje warm water met soda of biotex legt om ook de allerkleinste gaatjes schoon te maken. Om de filters bij voorbaat al schoner te houden is het verstandig om geen wasverzachter te gebruiken, die legt namelijk een laagje over de was die zich dan tijdens het droogproces in de droger verspreid, en niet alleen in het pluizenfilter, ook de vochtsensoren werken minder goed als ze vies worden door wasverzachter. Wil je toch lekker ruikende was gebruik dan liever geurdoekjes.

 

Het schoonhouden en onderhouden van je warmtepomp droger zorgt ervoor dat je droger langer meegaat en energiezuiniger is. Drogen met een schone, goed onderhouden droger kan wel 50 tot 60 cent goedkoper zijn per droogbeurt. Dat scheelt op jaarbasis een hoop geld.

 

Ook het drogen zelf moet op de juiste manier gebeuren, Vaak drogen mensen altijd op hetzelfde programma terwijl verschillende soorten textiel vaak met een ander programma gedroogd moeten worden. Op die manier voorkom je het krimpen van kleding. Hoewel mensen vaak denken dat kleding veel slijtage ondervindt van het drogen in een droger gebeurt 70% van de slijtage tijdens het dragen. De pluizen die je in je filter vindt na het drogen komen slechts los door het drogen, maar waren al “afgesleten”.

 

Niet alleen een droger moet onderhouden en schoongehouden worden, ook de wasmachine doet het een stuk beter als hij regelmatig een schoon spoelbeurt krijgt op een hoge temperatuur. Hiervoor kun je een speciaal reinigingsproduct gebruiken. Om te ontkalken kun je ook azijn in de machine laten meedraaien. 

 

[Weetje: wist je dat een was die te lang in de machine heeft gezeten, ook weer heerlijk fris wordt van een wasbeurt met azijn?]

 

In tegenstelling tot andere drogers kan een warmtepomp droger ook in kleine ruimtes neergezet worden. Ideaal voor kleine appartementen en studio’s, ook nog omdat ze een stuk stiller zijn.

 

Wil je zelf ook een warmtepomp droger? Laat je adviseren bij Engelen Witgoed welke droger het beste past bij jouw was routine. Deze maand helemaal een goed moment omdat Engelen Witgoed een cashback actie heeft.

 

Cashback actie, tot wel 150 euro terug op geselecteerde warmtepomp drogers!

 

Kom langs in de winkel om de actiemodellen te bekijken.



Zeelsterstraat 145 | Eindhoven

T. 040 243 9011

www.engelenwitgoed.nl


Uw reactie




AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!