Algemeen

Hoe is het met Olivia van den Broek-Neri (Holland Expat Center South) ?

Elk bedrijf heeft te maken met de gevolgen van de Corona crisis. Een aantal van onze relaties geeft zijn/haar visie op het heden en de toekomst. Elke dinsdag een nieuw interview. Dit interview is met Olivia van den Broek-Neri, Projectcoördinator Communicatie & Evenementen Holland Expat Center South

Welke impact heeft Corona op het werk van Holland Expat Center South?

Hoewel ons kantoor alleen open is voor afspraken, is het Expat Center nog steeds een one-stop-shop waar internationals hun formaliteiten kunnen regelen. Wie geen afspraak heeft, kan telefonisch en per e-mail contact met ons opnemen met al zijn vragen over vestigen in Brabant. We zijn er nog steeds om te helpen!

Zoals de meeste van ons team werk ik sinds maart 2020 vanuit huis. In die tijd heb ik gewerkt aan het Corona Portal voor Brabant en de ‘We Are Not Alone’ campagne en heb ik online evenementen voor internationals georganiseerd. Een voordeel van het online organiseren van evenementen is dat we mensen van buiten Nederland hebben zien meedoen! Een nadeel is natuurlijk dat je niet één op één met nieuwe internationals kunt communiceren.

Welke veranderingen door Corona hebben jullie als positief ervaren?

Ik heb de gemeenschap zien samenkomen in een moeilijke tijd. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen elkaar willen helpen!

Persoonlijk ben ik weer begonnen met zwemmen. Ik ben opgegroeid met zwemmen, baantjes zwemmen helpt me te kalmeren en mijn hoofd leeg te maken. Toen de zwembaden open waren, vond ik het leuk om mijn dag te beginnen met een lekkere duik. Nu wacht ik tot de zwembaden weer open gaan!

Wat wil je persoonlijk als eerste weer gaan doen wanneer alles weer ‘open’ gaat”?

Ik ga een etentje geven voor mijn vrienden die er het afgelopen jaar voor me zijn geweest!
Ik zou ook graag weer willen reizen en bovenaan mijn lijst staat een reis om mijn familie in Californië weer te zien. De laatste keer dat ik buiten Nederland was, is alweer ruim één jaar geleden.

Wat is je favoriete persoonlijke herinnering aan 2020?

Oudejaarsavond 2019 waren we met ons gezin in Athene, dat is een prachtige herinnering die ik koester. We waren klaar om het nieuwe jaar in te luiden, maar hadden geen idee wat 2020 ons zou brengen. Ik ben blij dat we het jaar zo goed hebben kunnen beginnen. Het heeft me geholpen dit moeilijke jaar door te komen.

Tot slot: welke boodschap wil je persoonlijk meegeven?

Iedereen heeft het moeilijk. Iedereen heeft last van “online ontmoeting moeheid” en wil graag met zijn vrienden omgaan. Maar het is belangrijk dat we ons aan de regels blijven houden: afstand bewaren, een masker dragen, thuisblijven als je ziek bent en je contact met mensen beperken. Aan het einde van de tunnel is licht en we komen hier wel doorheen!

Bedenk ook dat sommige mensen het moeilijker hebben en neem de tijd om contact op te nemen met iemand in nood. Je kan een verschil maken!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!