Hoe is het met

Hoe is het met Monique van den Berg, Samenwerkende Podia Brainportregio

Elk bedrijf heeft te maken met de gevolgen van de Corona crisis. Een aantal van onze relaties geeft zijn/haar visie op het heden en de toekomst. Elke week een nieuw interview. Dit interview is met Monique van den Berg, Projectleider Samenwerkende Podia Brainportregio

 

Welke impact heeft corona op het werk dat je doet? 
Als ZZP-er werkte ik al veel thuis en dat is nu nog iets meer geworden. Net zoals heel veel anderen heb ik het meeste contact met mijn opdrachtgevers via MS Teams. Daarmee ken ik inmiddels al behoorlijk wat huiskamers. Binnen de projecten die ik aanpak, betekent corona ook veel aanpassingen en verschuivingen. Bij mijn theateropdracht (projectleider van zes samenwerkende podia uit de Brainportregio) is bijvoorbeeld het hele project 'digitaal podium' naar voren gehaald, omdat we daarmee binnen de coronaperiode toch een aantal digitale activiteiten konden opzetten. Een gezamenlijk theaterfestival schuift juist iets naar achter. Daarnaast heb ik een grote (interne) communicatie-opdracht in het hoger onderwijs en houd ik me vooral bezig met digitaliseringsprojecten hier. Dat is in een onwijs grote stroomversnelling geraakt door corona. Het betekent 'alle hens aan dek', zorgen dat het onderwijs zelf blijft doorgaan en gebruik maken van de flow. 

 

Welke veranderingen door Corona heb je als positief ervaren?
Veel mensen kennen mij als een lekker energieke, creatieve (beetje) chaoot. Mijn dagen kan ik best vol 'proppen' en ik heb al snel het idee 'iets te missen'. Corona heeft me iets meer rust gebracht. Het sociale leven werd natuurlijk een stuk minder en ik merk dat ik er eigenlijk best van kan genieten als niet alle dagen vol staan met afspraken. Nu probeer ik bewust(er) lege momenten in te plannen. Zodat ik even niets hoef of juist spontaan nog een afspraak kan maken. Dat probeer ik er wel in te houden in het post-corona tijdperk.

 

Wat wil je persoonlijk als eerste weer gaan doen wanneer alles weer ‘open’ gaat?
Dansen! Ik dans nu wel in de huiskamer met mijn kids, maar dat is toch echt anders. Ik kijk er ontzettend naar uit om onder het genot van vette soul of disco classics of lekker foute jaren '80 muziek weer met vrienden op de dansvloer te staan. En vooruit, een lekker drankje erbij. 

 

Wat is je leukste persoonlijke herinnering aan 2020?
Een vriendin had in verband met corona haar bruiloft verzet, maar wilde wel op de geplande dag officieel trouwen. Dat wist niemand, en toevalligerwijs kwamen we daarachter. Als verrassing heb ik haar met een paar vrienden bij het stadhuis opgewacht. Toen ze met haar nieuwbakken man naar buiten kwam, hebben we roze bloesem uit mijn achtertuin naar hen gestrooid. Met op de achtergrond het historische stadhuis van Den Bosch. Dat moment werd vastgelegd door een voorbijlopende Volkskrant-fotograaf, waarmee we de dag daarna ineens paginagroot in de krant stonden. 

 

Tot slot: welke boodschap wil je persoonlijk meegeven?
Geniet van de kleine dingen en wat er wél is en wél kan. En maak zo toch van elke dag een feestje!

 

Brainporteindhoven


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!