Hoe is het met

Hoe is het met Heidi Los, Design Your Own Future

Elk bedrijf heeft te maken met de gevolgen van de Corona crisis. Een aantal van onze relaties geeft zijn/haar visie op het heden en de toekomst. Elke dinsdag een nieuw interview. Dit interview is met Heidi Los, Design Your Own Future.

Welke impact heeft corona op jouw werk bij DESIGN YOUR OWN FUTURE?

Hoewel ik op dit moment geen persoonlijke groepstrainingen kan doen, is mijn werk als Career Coach voor internationals het afgelopen jaar niet zoveel veranderd. Ik werk nu 8 jaar online. Wat veranderd is, is de impact van de pandemie op de klanten waarmee ik werk. 

Internationale verhuizingen werden enige tijd opgeschort, gevolgd door lange periodes van quarantaine. Het leuke en opwindende deel van een internationale verhuizing was voor veel internationals ver te zoeken. Ze hadden geen enkele gelegenheid om contact op te nemen en nieuwe vrienden te maken en de nieuwe cultuur te leren. Ze zijn gebonden aan huis en het enige wat ze konden doen was boodschappen doen en thuiswerken. Ze konden niet kennismaken met de nieuwe cultuur, met de nieuwe wijk enzovoort. Ze bleven meer dan ooit in nauw contact met hun vrienden en familie thuis, dus heimwee was ook een factor ... 

Bovendien moesten een aantal van hen helpen met het thuisonderwijs van hun kinderen, wat het nog moeilijker maakte. Toen internationals erin slaagden hun zoektocht naar werk weer op te pakken, was het erg leuk om te zien dat velen van hen ondanks de lockdown een baan vonden.

 

Welke veranderingen door Corona heb je als positief ervaren?

In Nederland leven we voornamelijk volgens de agenda, zowel op het werk als in ons privéleven. Het is bijvoorbeeld heel ongebruikelijk om op de dag zelf nog een activiteit met vrienden te plannen. Corona heeft ons weer op onze plaats gezet en ons gedwongen om in het heden te leven. Met mijn lege agenda las ik veel meer, maar kon ik nog steeds in contact blijven maken met de mensen die belangrijk voor me zijn. 

 

Wat is het eerste dat je gaat doen als alles weer opengaat?

Mijn ouders omhelzen, op zeker! En mijn zieke moeder de massage geven die ze nodig heeft en verdient. Voor mij was dat ook meteen het moeilijkste deel van deze pandemie. Mijn ouders wonen niet naast de deur, maar ik probeer ze wekelijks of in ieder geval om de week te bezoeken. Ze worden ouder en hebben meer ondersteuning nodig. Ze doen het prima, maar het heeft zijn tol geëist en dat maakt me verdrietig.

Ik kijk er ook naar uit om jonge gezinnen weer losser te zien worden, zodat ze niet hoeven te worstelen, wisselen en kiezen tussen de tegenstrijdige rollen van ouder en leraar. 

Mijn wensenlijstje is zelfs nog langer, ik zal ten minste één berg bezoeken kort nadat dit hoofdstuk in de geschiedenis voorbij is. 

 

Wat is je leukste persoonlijke herinnering aan 2020?

Naast het spelen van bordspellen en wandelen met mijn gezin, heb ik echt genoten van het tijdelijke 'I AM… project' dat ik met 2 vrienden uitvoerde tijdens de eerste maanden van de lockdown in 2020. We vroegen 100 vrouwen uit 100 landen om hun foto en verhaal te delen van hoe ze het op dat specifieke moment in de tijd deden. Dit mooie overzicht van meer dan 140 berichten en foto's vind je op Instagram: IAM.2020z

Het was een tijdelijk project en we voelden ons allemaal echt verbonden, al die vrouwen over de hele wereld. Het was geweldig.

 

Tot slot: welke boodschap wil je persoonlijk meegeven?

Wees nieuwsgierig (en doe wat je kunt) naar andere mensen toe, naar andere culturen, naar jezelf. Nieuwsgierigheid leidt op veel manieren tot meer inzichten. Je zult beter en eerder het grotere geheel zien. Hoe meer je weet, hoe beter je de reden begrijpt waarom [vul de lege plekken in], zelfs als je het er nog steeds niet mee eens bent. Als je de dingen neemt zoals ze zijn, zie je misschien zelfs de positieve kant. Als je op een meer vergevingsgezinde manier reageert - ook op jezelf - zal dat je leven makkelijker maken. En als je klaar bent voor de volgende stap in je eigen carrière, vergeet dan niet: DESIGN YOUR OWN FUTURE, niemand anders zal het voor je doen.

www.designyour-ownfuture.com


Reacties

aanvragen voor nieuw rijbwijs 

Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!