Hoe is het met

Hoe is het met Coen Blankwaard, Bonkend.

Elk bedrijf heeft te maken met de gevolgen van de Corona crisis. Een aantal van onze relaties geeft zijn/haar visie op het heden en de toekomst. Elke dinsdag een nieuw interview. Dit interview is met Coen Blankwaard, Bonkend.

Welke impact heeft corona op het werk dat Bonkend doet?

Toen we in maart 2020 vanwege het Coronavirus in Lockdown moesten, heeft dit zeker (en direct) impact op onze werkzaamheden gehad. In die periode daarvoor hadden we net een aantal pitches gewonnen en de huidige projecten liepen lekker door. Totdat onze minister-president op de bewuste avond tijdens de persconferentie meedeelde dat organisaties hun bedrijf moesten sluiten en dat het beter was om vanuit thuis te werken. Het was een flinke klus om alle spullen bij onze medewerkers thuis te krijgen en te installeren, om álles digitaal te communiceren en in je privé omgeving ineens te moeten werken. Ook vanaf dat moment gingen een aantal projecten de ijskast in…

Gelukkig hadden we toen een behoorlijk gevulde ordermap, dus we konden in zekere zin wel verder. Maar ja, omzetwise had dit nogal wat gevolgen voor ons… net als voor veel andere bedrijven natuurlijk. Vanaf oktober zagen we weer steeds meer projecten loskomen en kregen we ook behoorlijk wat nieuwe aanvragen vanuit bestaande en nieuwe opdrachtgevers. Op dit moment mogen wij zeker niet klagen en hebben we zelfs iemand aan ons team toegevoegd. 

 

Welke veranderingen door Corona hebben jullie als positief ervaren?

 

Het is zeker niet allemaal negatief wat we meemaken tijdens deze bizarre Corona periode. We hebben met zijn allen nieuwe manieren van communiceren ontdekt en we genieten nu des te meer als we elkaar in levende lijve ontmoeten. Bij Bonkend werken we nog zoveel mogelijk thuis. De zoom-sessies helpen ons hier prima bij en we beginnen er zelfs een beetje aan te wennen. Maar het blijft wel vermoeiend…

 

Wat wil je persoonlijk als eerste weer gaan doen wanneer alles weer ‘open’ gaat?

Tja, zoveel eigenlijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel dingen ook niet mis en het zo wel prima vind. De weekenden zaten eerst bomvol en zijn nu natuurlijk een stuk rustiger. Je staat iets vaker samen de keuken en drinkt samen een glaasje wijn aan de eettafel, waar je normaal met een groep vrienden zou zitten. Dat laatste mis ik wel. Met je eigen clubje afspreken en leuke dingen doen. Iets wat ik ook mis is het bezoeken van concerten. Ik sta te popelen om weer eens een optreden of festival te bezoeken.

 

Wat is je leukste persoonlijke herinnering aan 2020?

Dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat er meerdere leuke momenten zijn geweest, buiten de minder leuke momenten die er ook genoeg waren. Maar een hoogtepunt was zeker dat we in de zomer nog twee weekjes naar Bergen aan Zee zijn geweest. Lekker uitwaaien, kop leegmaken en bijtanken. Onvergetelijk!

 

Tot slot: welke boodschap wil je persoonlijk meegeven?

Mijn boodschap is dat we naar de komende tijd wat meer aan elkaar moeten denken. Zorgen dat onze lontjes weer wat langer worden. We kunnen toch niets aan de situatie veranderen. Hou vol, er komt zeker weer een ‘andere’ tijd, waarin we weer samen kunnen feesten, plezier maken en alle andere leuke dingen die we missen weer kunnen oppakken. Take care en denk aan iedereen om je heen en natuurlijk ook aan jezelf!

www.bonkend.nl 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!