Algemeen

Hoe is het met Bart Rovers, eigenaar van Happy Bodies Eindhoven?

Elk bedrijf heeft te maken met de gevolgen van de Corona crisis. Een aantal van onze relaties geeft zijn/haar visie op het heden en de toekomst. Dit keer: Bart Rovers, eigenaar van Happy Bodies Eindhoven.

Welke impact heeft corona gehad op jouw bedrijf Happy Bodies Eindhoven?

De impact is gigantisch geweest, in totaal waren we 261 dagen gesloten. Voor een bedrijf dat op 2 november 2019 een soft opening had en op 25 januari 2020 zijn officiële opening, is het een start die niet slechter had kunnen zijn.
Door de status als “startende onderneming” hebben wij geen aanspraak kunnen maken op steun in onze vaste lasten (TVL). Op een kleine bijdrage (NOW) voor ons personeel hebben we dus alle verliezen zelf moeten dragen. We hebben wel al onze medewerkers in dienst gehouden omdat we deze toppers niet willen verliezen en zij er ook niks aan kunnen doen dat bedrijven gesloten worden.

Welke veranderingen door corona heb je als positief ervaren?

Ondanks de status als starter heb ik wel beide Lockdown periodes gebruikt om te kijken naar andere mogelijkheden binnen ons bedrijf, wat zijn kansen. Zo zijn we al in lockdown 1 met een nieuw label gestart Co-Vit (www.co-vit.nl). Een label specifiek voor revalidatie van mensen met corona. Uniek hierin is dat we bewust de samenwerking aangegaan zijn met 3 partijen, Happy Bodies, Blok 59 Fysiotherapie en Lisa Persoon als psychologe. Hiermee kunnen we in een keer alle problematiek na corona aan.

Positief punt is dat we dit bijna volledig vergoed kunnen krijgen vanuit een basis zorgverzekering! Verder hebben we intern veel kunnen trainen en opleidingen kunnen volgen, zo hebben we binnen ons bedrijf nu ook een specialist in begeleiding van mensen met de diagnose kanker. Dit geeft weer net een niche aan ons bedrijf en maakt Happy Bodies Eindhoven waar we in de basis voor staan, VITALITEIT voor IEDEREEN.

Jullie mochten eindelijk weer open, wat was het eerste wat je persoonlijk gedaan hebt?

We zijn inmiddels 1 week open en ik ben voornamelijk bezig geweest met het bedanken van de leden die ons trouw zijn gebleven. Daarnaast hebben we de coaching opgestart zodat onze klanten weer kunnen werken aan een vitaal lijf en leven. Gemiddeld gezien zie je toch dat iedereen achteruit is gegaan door de Lockdown.
Persoonlijk kijk ik ook uit naar een keer lekker uit eten en met name naar de vakantie, hopelijk kan deze dit jaar wel doorgaan.

Wat is je leukste persoonlijke herinnering aan 2020?

We hebben het thuis met het hele gezin gezellig gemaakt, en dan blijkt dat je hier niet altijd voor naar buiten moet. De band in het gezin is hierdoor wel sterker geworden.

Tot slot: Welke boodschap wil je persoonlijk meegeven?

Op de eerste plaats preek ik voor eigen parochie: zorg dat je een vitaal lichaam hebt. Beweeg minimaal volgens de beweegnorm en ja, dat betekent dat je echt moet gaan sporten. Een te hoog BMI gecombineerd met te weinig bewegen geeft een verhoogde kans op serieuze ziektes. Iedereen weet het maar te weinig mensen doen er echt iets aan.
Op de tweede plaats: overheid (landelijk en lokaal) steek je kop niet in het zand en luister niet alleen naar de Big Pharma maar kijk ook naar de preventie. Investeer hierin door bijvoorbeeld goede lifestyle coaches te vergoeden vanuit de zorgverzekering. Wij als professionals kunnen zoveel meer betekenen.

Als laatste, een oproep vanuit mijn hart: help de lokale ondernemers. Degene die gesloten zijn geweest hebben veel geld verloren. Ga naar die ondernemingen en steun ze!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!