Algemeen

Hoe concentreer je je beter tijdens de online les of werkplek?

Het concentreren tijdens de online les is voor iedereen een andere ervaring, sommige studenten hebben er veel moeite mee en andere hebben er juist weinig moeite mee en vinden het fijner dan fysieke les. 

 

Het belangrijkste is dat je begint met een goede omgeving. Wanneer de omgeving om je heen rustig is heb je ook weinig spullen die je kunnen afleiden. Zorg er sowieso als eerste voor dat je een actieve houding hebt, wanneer je onderuit ligt op de bank of in je bed zijn je hersens in een ander soort denkwijze omdat ze normaal gesproken op die plekken ontspannen. Hierdoor kan je minder goed informatie onthouden. 

 

Maak ondertussen aantekeningen op papier, het afwisselen van papier en virtueel kan helpen met het herinneren van informatie. Gebruik hierbij ook de chat functie zodat je geen interactie met je medestudente of collega’s verliest. Dus heb je een vraag stel hem dan vooral in de chat voordat je hem vergeet.

 

Als laatste is het ook heel belangrijk om korte zuurstofbreaks tussendoor te halen. Zorg dat je in je pauze even lekker naar buiten gaat, frisse lucht en zonlicht zijn goed voor je brein en je energie. Tijdens zo’n kleine wandeling zet je je hersenen even op een andere stand waardoor je er daarna weer tegenaan kunt. 

 

https://www.werkenbijquoratiogroep.nl/blogs/1/8l9zyy-7-tips-om-online-bij-de-les-te-blijven


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!