Algemeen

De temperaturen zijn hoog! Wil je afkoelen zonder te investeren in een airco? Wij hebben voor jou 5 tips en tricks opgezocht, lees ze hieronder.

  1. Beplant je tuin

Een tuin met alleen tegels warmt ontzettend op door de zon, en de warmte blijft ook langer hangen. Door gras te plaatsen en je tuin te vullen met planten zal het minder opwarmen en in de avond sneller afkoelen. Ook planten in je huis zuiveren de lucht en zullen helpen om de ruimte koeler te houden.

 

  1. Nachtkoeling

Zorg dat je deuren en ramen dicht laat overdag om de warme lucht buiten te houden, zodra het donker en koeler is, moet je alle ramen en deuren open zetten zodat koele avondlucht de temperatuur in je huis kan laten zakken.

 

  1. Natte lakens

Mocht je toch graag een deur of raam open hebben overdag, hang je pas gewassen natte lakens of handdoeken dan te drogen bij de deur/raamopening. De lucht die naar binnenkomt zal hierdoor afkoelen.

 

  1. Maak een zomerkruik

Vul een klein kussensloop met rijst en laat dit koud worden in de vriezer. Deze zomerkruik blijft lekker lang koud, en is heerlijk om tegen je nek aan te leggen of op de binnenkanten van je onderarmen en polsen.

 

  1. Leg een laken in de vriezer

Als je een laken in een afsluitbare plastic zak in de vriezer legt, heb je een heerlijk koud laken om onder te liggen. Deze koelt wel sneller af dan de zomerkruik, maar bedekt wel je hele lijf.

 

Stay cool!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!