Algemeen

Hier zijn 5 tips om het thuiswerken leuker en productiever te maken!

 1. Maak een planning

Ben jij iemand die dingen snel uitstelt? Schrijf in grote lijnen helder op wat jouw doelstellingen voor die dag zijn. Zorg dat deze realistisch en haalbaar blijven. Het is onnodig om alles op één dag te plannen. Dit wekt stress en irritaties op. Geef jezelf de rust en verdeel het werk. Stel prioriteiten en parkeer al het minst belangrijke opzij. Loop je vast met een opdracht? Ga dan met iets anders aan de slag. Plannen kunnen wijzigen, maar doe dit niet te vaak!

2. Neem regelmatig pauzes
Geef je grenzen aan en neem tussendoor pauzes. Plan deze in en leg je laptop en al het papierwerk aan de kant. Lees een hoofdstuk uit een boek of maak een wandeling in de buitenlucht, want vitamine D scoor je in de zon! Ruim desnoods het huis een beetje op, dan hoef je dat ‘s avonds niet te doen. Daarnaast zijn middagdutjes, online shoppen en Netflix af te raden. In die tussentijd kun je thuis meer gedaan hebben, benut je tijd goed!

3. Maak een gezonde lunch
Van al dat harde werk krijg je natuurlijk honger. Inspireer jezelf op het internet door recepten te zoeken. Daag je uit om nieuwe dingen te maken wat een boost op je productiviteit geeft, energie hebben we nodig. Kies voor gezondere tussendoortjes zoals: snoeptomaatjes, worteltjes of een lekkere smoothie. Barst je creativiteit erop los, wat het thuiswerken nog leuker maakt.

4. Maak het jezelf comfortabel, maar overdrijf niet!
Of je nou op de bank of bij de keukentafel zit, zorg voor een overzichtelijke en geordende werkplek. Pak lekker een kop koffie of thee, zet wat muziek op en doe je ding. Schakel alle afleiding uit, maar zorg wel dat je bereikbaar blijft. Maak het jezelf makkelijk en ga niet op bed liggen.

5. Eindig je werkdag op tijd
Overwerk jezelf niet, want genoeg is ook écht genoeg. Morgen is er nog een dag, maak het dan af. Je hebt je best gedaan voor vandaag, en daar moet je trots op zijn. Overschrijdt jouw werk-privébalans niet.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht