Algemeen

Het Pakjeshuis is terug!

Het Pakjeshuis is terug! En weer met het doel om zoveel mogelijk kansarme kinderen rond de feestdagen toch een cadeautje te kunnen geven. 

 

Stichting Pakjeshuis heeft daarvoor de handen ineengeslagen met Radio JND (De Nr.1 van Brabant) en de Brabantse Voedselbanken. De hele maand oktober staat in het teken van zo veel mogelijk geld inzamelen. Zo wordt er vijf keer een mega muziekbingo en in de laatste week van oktober een live radio-uitzending van 100 uur gehouden. 

 

Met het geld worden vouchers gekocht die door de Brabantse voedselbanken in december in de voedselpakketten worden gestopt. Met de vouchers kunnen de ouders of kinderen nieuw speelgoed bestellen. 

‘In Brabant zijn nog steeds veel kansarme gezinnen waar de situatie zo schrijnend is dat kinderen met Sinterklaas en/of kerstmis geen cadeautjes krijgen. Wat ook de oorzaak is van deze vaak verdrietige situaties, wij vinden dat kinderen hier niet de dupe van mogen zijn’, aldus een woordvoerder van de stichting. ‘Kinderen hebben voldoende speelgoed nodig om zich te kunnen vermaken in hun eigen wereld en zich te kunnen ontwikkelen.’

Het was Bennie Aarts (10) uit Eindhoven, de zoon van JND-dj Marcel Aarts, die zes jaar geleden het idee opperde om zijn speelgoed aan arme kinderen weg te geven. Daaruit ontstond de regionale inzamelingsactie.

Het Pakjeshuis is onder meer bekend van het evenement op het Stadhuisplein (2018) en de Markt (2019) in Eindhoven. Tijdens een marathon radio-uitzending in december werd speelgoed en geld ingezameld. Vorig jaar, de vijfde editie van het Pakjeshuis, werd in verband met corona een alternatieve inzameling gehouden met een drive-in bij de studio van JND in Best.  

De stichting is nog op zoek naar bedrijven en particulieren die zich er sterk voor willen maken om zo veel mogelijk kinderen in Brabant rond de feestdagen van speelgoed te kunnen voorzien. De stichting is in het bezit van een Anbi-status. 

De mega muziekbingo is te volgen via een livestream op de Website, JND-app en -Facebookpagina. Kaarten zijn te koop via radiojnd/bingo.

 

 

Stichting Pakjeshuis 

Meer informatie? Kijk op stichtingpakjeshuis.nl

E-mail: bestuur@stichtingpakjeshuis.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!