Uitgaan

‘Het Eindhoven Gamefestival is de plek voor alle gamers!'

Dynamo Eindhoven organiseert na succesvolle Dynamo Gaming Day op zaterdag 22 april de eerste editie van het Eindhoven Game Festival. In samenwerking met verschillende partners zal het Dynamo-gebouw worden omgetoverd tot een waar paradijs voor gamers.

Met de opening van het Dynamo Esports Center vorig jaar heeft Dynamo Eindhoven laten zien dat het gaming en esports meer dan ooit omarmt. Na vorig jaar meer dan 200 deelnemers te hebben ontvangen tijdens de Dynamo Gaming Day, staat dit jaar een heus festival op de planning. Op 22 april van 12:30 tot 18:00 uur kunnen zowel competitieve* als recreatieve bezoekers van het Eindhoven Game Festival helemaal los. Gedurende de dag zullen er ongeveer vijftien verschillende gametoernooien worden georganiseerd door de lokale gamecommunities. Denk hierbij onder andere aan League of Legends, Rocket League, Mario Kart 8 Deluxe en de Pokémon Trading Card Game. Uiteraard zijn er voor alle winnaars toffe prijzen beschikbaar om mee naar huis te nemen!

 

Naast de ongeveer vijftien toernooien met maximaal 250 deelnemers, is er ook voldoende te doen voor de bezoekers die niet deelnemen. Zo worden vijf van de finales gespeeld in de mainstage, waar tevens demo's gegeven worden en Q&A's zijn met belangrijke personen uit de game-industrie. Daarnaast is in de ontvangstruimte van Dynamo (het Atrium) een gamesmarket en een Free 2 Play-area met onder andere PSVR2 en Mario Kart. De invulling van de Gamesmarkt, de Free 2 Play-area en het podiumprogramma worden in de komende weken bekend. Naast de vaste onderdelen kunnen de bezoekers bij de meeste toernooien ook een kijkje nemen bij de wedstrijden in de verschillende ruimtes.

 

Komende zaterdag, 18 februari, gaat de kaartverkoop via onze website van start. Er zijn drie verschillende tickets te koop:

  • Bezoekersticket - €5,-
  • Toernooiticket - €5,- (bezoekersticket benodigd)
  • Cosplayticket - €0.- (er zijn twintig gratis tickets voor bezoekers die in volledige cosplay komen, deze dienen wel vooraf gereserveerd te worden)

 

*De eerste competities starten al om 10.00 uur in de ochtend

 

De opbrengsten van de toernooitickets zullen volledig worden gebruikt voor de ontwikkeling van het Dynamo Esports Center en de prijzen die gewonnen kunnen worden tijdens de toernooien.

 

Beelden eerdere evenementen:

 

Opening Dynamo Esports Center voor partners: https://www.youtube.com/watch?v=t9G0ICcUiKw

Opening Dynamo Esports Center voor bezoekers: https://youtu.be/67sfcm7UP7Y

Aankondiging Eindhoven Game Festival: https://youtu.be/BNZyGM6Hhis 

 

Over Dynamo:

Dynamo richt zich op kwetsbare- of risicojongeren, maar ook op jongeren met wie het goed gaat zodat synergie ontstaat. Jongeren kunnen leren van elkaar en kunnen onderdeel zijn van ‘het normale leven.’ Onze missie is jongeren een (non)formele dynamische leer-/werkomgeving te bieden, zoals het Dynamo Esports Center. Dynamo maakt daarmee het verschil voor een ‘talent’, maar ook voor een jongere die extra hulp kan gebruiken om (weer) ‘grip’ op zijn eigen leven te krijgen en de weg te vinden naar zelfstandigheid.  Jeugd wordt aangesproken vanuit hun interesse en talent. Door middel van de juiste faciliteiten, laagdrempelige activiteiten voor en door samenwerking met scholen en social media vinden jongeren hun weg naar Dynamo. Middels het Eindhoven Game Festival hopen we nog meer jongeren te bereiken en betrekken bij dit maatschappelijke initiatief.


Waar Dynamo zich richt op de stad, richt Dynamo Jeugdwerk zich op de wijken. Met in totaal 13 jeugdcentra in Eindhoven en gamecorners in elk stadsdeel met diverse gamefaciliteiten is er een enorm fysiek bereik van jeugd. Naast de stad Eindhoven is Dynamo Jeugdwerk in omliggende gemeenten zoals Best en Waalre gevestigd. Dynamo en Dynamo Jeugdwerk bereiken op jaarbasis 180.000 bezoekers/contacten. Hiervan zijn 14.000 unieke jeugdigen en 10% ouders/familieleden. Beide organisaties hebben een maatschappelijk karakter.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!