Algemeen

Het blijft nog zomer in september

Wat had dit ooit gedacht? Dat de nazomer zo warm kan worden dat jij de airco 24 uur aan moet zetten omdat het zweet op jouw smetteloze T-shirt op jouw lichaam plakt? Voor alle zomertypes is het nieuws al wel aan te voelen: De zomer heeft ons land niet verlaten.

Niet zo verbazingwekkend warm weer

Barbecueën in de achtertuin, het van plastic gemaakte zwembad opblazen en nog een nieuwe zomeroutfit bij de uitverkoop scoren. Deze week steekt de temperatuur boven de 20 graden Celsius uit. Vandaag (16 september 2020) is het 27 graden! Vanaf morgen daalt helaas de temperatuur naar maximaal 21 á 24 graden maar dit is in onze ogen nog steeds een zomerse weer. Vanaf 22 september is het officieel herfst en toch blijft het de komende dagen minimaal 20 graden.

Het is geen verassing dat het in de maand september zo tropisch warm kan zijn. Neem bijvoorbeeld 2016. Toen werd het in Eindhoven ongeveer 33 graden op 13 september.

Warmste herfst van het jaar?

Wanneer komen de paddenstoelen tevoorschijn? Beginnen de groene bladeren aan de bomen te verkleuren naar oranje/bruin als het zo warm wordt? Om daarop antwoord te kunnen geven, moeten we nog even wachten op hoe de situatie de komende dagen loopt. Het is wel duidelijk te zien dat wij de warmterecord in september hebben verbroken.

Dus kies een terras met mooie uitzicht en geniet van de zonnestralen op jouw gezicht. Nu kan het nog…

 bron: weer.nl , weeronline.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!