Algemeen

Herkenbare dingen in het Eindhovense OV

Even het busje nemen naar de stad. Ga jij ook vaak op pad met het openbaar vervoer in Eindhoven? Dan herken jij deze dingen ook.

Rennen voor de bus

Wanneer je van het achterste spoor helemaal naar de bussen moet rennen omdat je bus bijna vertrekt. Dan komt ook nog de geur van kipnuggets en frietjes je nog tegemoet, waar je dan ook echt zin in krijgt.

 

De markt

Het is dinsdag. Dat betekent dat de markt vandaag in het centrum is. Je zit in de bus en er gaat net zo’n kraampje stil staan op het midden van de weg. Nu ga je je trein missen, lekker! 

 

Defecte deur

Je wil naar de trein lopen, dus eerst moet je door die schuifdeuren. Sta je te wachten tot de deur open gaat, besef je dat de deur defect is...

 

Te vroeg op staan

Er zijn altijd wel mensen die in Strijp al op gaan staan in de trein. Het duurt nog wel even voor we op Eindhoven Centraal zijn, hoor. 

 

Houdoe hè!

Houdoe roepen als we de bus uit gaan. Toch netjes om gedag te zeggen tegen de buschauffeur? 

 

Overleven in de bus

Ooit in die harmonicabussen gezeten? Dan herken je dit wel: het is druk in de bus dus je moet staan. Er is alleen nog maar plek bij die scharnieren, dus je moet proberen te blijven staan en niet voor die volle bus op je plaat te gaan.

 

Genieten van het uitzicht

Lekker naar buiten kijken. Dan vallen kunstwerken zoals de Swing en de Flying Pins bij het station op. De graffiti met de letters ‘WB’ (dat staat voor worstenbroodje) trekken ook je aandacht, want je komt ze echt overal tegen. Wanneer je met de trein gaat bekijk je de stad en probeer je te zien of jouw bus er al staat. 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!