Algemeen

Herfstvakantie vieren in het Philips Museum

In het midden en zuiden van Nederland begint volgende week de herfstvakantie. In het Philips Museum kunnen gezinnen meedoen aan de activiteit Museum Kids Factory. Ook is er de online Design Talk over 95 jaar Philips Design, speciaal voor de digitale versie van de Dutch Design Week.

Kind met 3D-pen tijdens Museum Kids Factory in het Philips Museum
Kind met 3D-pen tijdens Museum Kids Factory in het Philips Museum
Museum Kids Factory
Het Philips Museum kreeg van verschillende bezoekers te horen dat ze afgelopen zomer de kinderactiviteit Museum Kids Factory hadden gemist. Daarom gaat de activiteit wel door tijdens de herfstvakantie (17 tot en met 23 oktober), maar dan in iets aangepaste vorm. Met tijdslots (1 gezin per kwartier naar binnen), minder bezoekers en een ander aanbod activiteiten. Nog steeds kunnen kinderen vanaf 5 jaar aan de slag met mechanisch bouwen, solderen, zagen, boren, 3D-tekenen en 3D-printen.
 
Philips Design Talks @DDW20
Het zal niemand ontgaan zijn dat de Dutch Design Week dit jaar geheel digitaal is. Afgelopen 2 jaar was er een awardshow in het Philips Museum met prijswinnende ontwerpen en bijbehorende Design Talks van de ontwerpers. Dit jaar geen show in het museum, maar wel online Design Talks. Zo vertelt conservator van het Philips Museum Sergio Derks op maandag 19 oktober over 95 jaar Philips Design. Voor alle Design Talks is online inschrijven noodzakelijk.
 
Corona-maatregelen
Als gevolg van de nieuwe corona-maatregelen gaat op 15 oktober het museumcafé dicht. Verder blijven de huidige maatregelen in het museum gelden: vooraf reserveren, mondkapjes verplicht en de standaard hygiëneregels. Ook mét alle maatregelen wordt er gezorgd voor een prettig en verantwoord museumbezoek.
 
Verruimde openingstijden
Speciaal voor de herfstvakantie is het museum ook open op maandag 19 oktober en heeft het verruimde openingstijden (open van 10.00 – 18.00 uur). Reserveren van tickets voor het museum en voor Museum Kids Factory kan via www.philips-museum.com. Op de website philips.com/dutchdesignweek2020 staat alles over de Design Talks en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!