Algemeen

Heerlijke seizoens maaltijd!

De lente is het seizoen van vernieuwing en verandering. De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de natuur komt weer tot leven. Het is daarom ook het perfecte seizoen om te genieten van lichte, frisse en gezonde gerechten. Een gerecht dat perfect past bij de lente is een salade met asperges en gerookte zalm.

Asperges zijn een typische lentegroente en zijn verkrijgbaar vanaf eind maart tot en met eind juni. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en voedzaam. Asperges bevatten veel vitamines en mineralen en zijn rijk aan vezels. Gerookte zalm is een goede bron van eiwitten en gezonde vetten. De combinatie van de frisse dressing, de zachte gerookte zalm en de knapperige asperges maakt dit gerecht tot een heerlijke lentesalade.

 

Ingrediënten

- 500 gram groene asperges
- 200 gram gerookte zalm
- 1 zakje rucola
- 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- Zout en peper naar smaak

 

Bereiding

1. Maak eerst de dressing door de olijfolie, het sap van de citroen, de honing, zout en peper te mengen.
2. Snijd de harde uiteinden van de asperges af en kook de asperges in een pan met kokend water gedurende 5-7 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges. Giet de asperges af en laat ze afkoelen.
3. Verdeel de rucola over vier borden.
4. Snijd de gerookte zalm in stukjes en verdeel deze over de rucola.
5. Leg de asperges op de salade en besprenkel het geheel met de dressing.

Tip: Voor extra smaak kun je wat verse dille of bieslook toevoegen aan de salade.

 

Deze salade met asperges en gerookte zalm is niet alleen lekker, maar ook gezond en voedzaam. Het is een perfect gerecht om te serveren als lunch of als licht hoofdgerecht tijdens een mooie lentedag. Het is ook een perfect gerecht om te serveren tijdens een gezellige picknick in het park.

Kortom, deze lentesalade met asperges en gerookte zalm is een heerlijke manier om te genieten van de smaken van de lente. Het is een licht, fris en gezond gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en perfect is voor elke gelegenheid. Probeer het zelf en geniet van de smaken van de lente!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!